Tehyltä ja Superilta lakkovaroitus nyt myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin

8:00
Video: Hoitajapula pahenee – tätä mieltä hoitajat ovat kriisin ratkaisuehdotuksista (17.8.2022)

Hoitoalan järjestöjen Tehyn ja Superin sovittelu alkaa sunnuntaina. Asiasta kertoi Valtakunnansovittelijan toimisto perjantaina Twitterissä. Ilmoituksen jälkeen Tehy ja Super antoivat uuden lakkovaroituksen neljän vuorokauden mittaisesta lakosta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin.

Lakko alkaisi Turun yliopistollisen keskussairaalan toimenpide-, teho- ja kivunhoitopalvelujen teho-osastolla 6. syyskuuta ja päättyisi 9. syyskuuta.

Järjestöjen mukaan lakossa olisivat kaikki työsopimussuhteiset Tehyn ja Superin jäsenet kyseisessä yksikössä.

Torstaina järjestöt ilmoittivat aloittavansa vuorokauden mittaisen työtaistelutoimen Kanta-Hämeen keskussairaalassa 2. syyskuuta. Se toteutettaisiin Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin keskussairaalan tehostetun hoidon yksikössä, johon kuuluvat teho-osasto ja valvonta.

Myös Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen kertoi sovittelun alkamisesta Twitterissä.

–  Meidän ala on säästetty henkihieveriin ja on hienoa, että valtakunnansovittelija Anu Sajavaara tarttuu toimeen ripeästi, Rytkönen kiittää.

Sajavaara aloitti valtakunnansovittelijana viime maanantaina.

"Neuvotteluihin pitää saada vauhtia"

Lakkovaroitusten lisäksi järjestöt julkistivat sairaanhoitopiirien kuntayhtymiin kohdistuvat hakukiellot ja tilapäisen siirron kiellot, jotka astuvat voimaan heti ja jatkuvat työtaistelun päättymiseen saakka.

Hakukiellon ja siirtokiellon aikana kukaan Tehyn tai Superin jäsen ei voi hakea tai ottaa vastaan lakkokohteissa avoinna olevaa työtä eikä siirtyä työhön tilapäisellä siirrolla.

Järjestöt perustelivat työtaistelutoimia sillä, että neuvotteluihin pitää saada nyt vauhtia.

–  Hoitajajärjestöjen lukuisia varoituksia hoitajapulasta ja sen seurauksista ei ole haluttu kuulla vaan päättäjien ja työnantajien ratkaisu on ollut ajaa suoraan päin jäävuorta, kritisoivat Rytkönen ja Superin puheenjohtaja Silja Paavola tiedotteessa torstaina.

Perjantaina he vaativat lisäksi päättäjiltä lisärahoitusta sote-kriisin ratkaisuun budjettiriihessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja