Tehy ja Super: Hoitajalakon toinen aalto siirtyy alkamaan 20. huhtikuuta – lakon piirissä noin 35 000 hoitajaa

"On tärkeää, että hoitajat voi hyvin, jotta potilaatkin voi hyvin"– näin sairaanhoitajat perustelevat vaadittuja palkankorotuksia 2:50
"On tärkeää, että hoitajat voi hyvin, jotta potilaatkin voi hyvin" – näin sairaanhoitajat perustelevat vaadittuja palkankorotuksia

Hoitajalakon toinen aalto siirtyy alkamaan 20. huhtikuuta kello kuusi alkaen, vahvistavat sairaanhoitajia edustava Tehy ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super.

Lakko päättyy keskiviikkona 4.5. kuudelta aamulla.

Kaksiviikkoisen lakon piirissä on noin 35 000 hoitajaa. Lakko on rajattu koskemaan vain erikoissairaanhoitoa, eli vanhuspalvelut ja perusterveydenhuolto jäävät sen ulkopuolelle.

Hoitajajärjestöt esittivät lakon alkamisen siirtämistä työriitalain mukaisista määräajoista muutamalla päivällä eteenpäin, jotta sovittelulautakunnalle jäisi riittävästi aikaa työriidan sovitteluun.

Siirto edellytti työriidan toisen osapuolen suostumusta.

Ensimmäisen lakon alkaessa työnantajat olivat valmistautumattomia. Uuden lakon siirtäminen antaa lisäaikaa varautua ja suunnitella tarvittavia muita kuin suojelutyöhön liittyviä toimenpiteitä laajemman työtaistelun varalle.

25 000 Tehyn ja Superin hoitajaa on ollut lakossa huhtikuun alusta kuudessa sairaanhoitopiirissä.

MTV seuraa Tehyn ja SuPerin mielenilmausta Helsingissä:"Unohdetut olivat vielä tammikuussa sankareita" 13:57
MTV seurasi Tehyn ja SuPerin mielenilmausta Helsingissä: "Unohdetut olivat vielä tammikuussa sankareita"

Lue myös:

    Uusimmat