Hyviä uutisia! Pääministeri Boris Johnson pääsi pois tehohoidosta

Britannian pääministeri Boris Johnson on päässyt pois tehohoidosta, kertoo pääministerin kanslia.

Britannian pääministerin Boris Johnsonin terveys koheni hänen neljäntenä tehohoitopäivänään kiirastorstaina, kertoi pääministerin edustaja.

Johnsonille annettiin tehohoidossa happihoitoa, jota käytetään yleisesti covid 19 -potilaiden auttamiseen.

Johnson tuotiin sairaalaan myöhään sunnuntaina sen jälkeen, kun häntä vaivannut yskä ja kova kuume eivät ottaneet laantuakseen. Johnsonilla oli sitä ennen takanaan yhdeksän päivää eristyksessä sen jälkeen, kun hänellä oli todettu koronvirustartunta. Johnson jatkoi koko eristyksen ajan työntekoa asunnossa lähellä pääministerin kansliaa.

Rajoitusten jatkamisesta päätös vasta ensi viikolla

Britannia on todennäköisesti jatkamassa maaliskuun lopussa koronaviruksen vuoksi asetettuja liikkumisrajoituksia. Niiden oli alun perin määrä päättyä maanantaina.

Hallitus on kuitenkin tehnyt selväksi, ettei virallista päätöstä rajoitusten jatkamisesta kannata odottaa ennen kuin edellinen rajoitusjakso on päättymässä, eli aikaisintaan maanantaina.

Brittihallituksen mukaan mahdolliset päätökset rajoitusten tiukentamisesta tehdään niin ikään myöhemmin. Tällä hetkellä keskitytään siihen, että jo voimassa olevien rajoitusten noudattamista vahvistetaan.Noin 66 miljoonan asukkaan maassa on rekisteröity vajaat 61 000 tartuntaa.

09.04.2020 kello 21.38, juttua on muokattu. Päivitetty kauttaaltaan tiedolla, että pääministeri on päässyt pois tehohoidosta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja