Mainos

Tehdään pihagrilli tiilestä

Makkarasesonki lähestyy kovaa vauhtia. On siis korkea aika esitellä, kuinka valmistetaan jokamiehen pihagrilli.

Raaka-aineena on käsinlyödyn tiilen näköinen ns. ruukintiili, joita käytetään 36 kpl. Tiilten lisäksi tarvitaan tulisijan arina sekä ritilä, jolle makkarat asetetaan kypsymään. Laastia ei tarvita, sillä laitos kootaan kuivaladonnalla.

Tämäkin on yksinkertaisuudestaan huolimatta tulisija, ja silloin on muistettava paloturvallisuus. Tällaisesta grillistä ei löydy varsinaista merkintää säännöistä ja asetuksista, joten otimme yhteyttä paikalliseen palotarkastajaan. Hän suositteli terveen maalaisjärjen käyttämistä ja sitä, että grillin etäisyys palavista rakenteista olisi vähintään neljä metriä.

Suoraan räystään alle tällaista ei kannata missään tapauksessa mennä rakentamaan. On myös pidettävä mielessä maastopalan vaara: grillille on järjestettävä palamaton, riittävän suuri alusta, kun alla on turvemaa tai nurmikko. Selvisimme nyt vähemmällä, koska alla oli taatusti palamaton hiekkapohja.

Tiilet on ladottu paikoilleen viidessä minuutissa ja rakenne selvinnee oheisista kuvista. Materiaaliksi käy muukin poltettu, tulta kestävä tiili; ruukintiili valittiin tällä kertaa sen takia, että se sopii kauniisti yhteen maalaisrakennusten kanssa.

(JKA 18.5.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.