Teemu Selänne loksautti ylimielisen myyjän leuat luksusautokaupassa – "Me otimme juotavaa ja naureskelimme vedet silmissä"

5:09
Teemu Selänne teki hurjan autostuntin Posse-ohjelmassa.

Ex-jääkiekkoilija Hannes Hyvönen kertoo tuoreessa elämäkertateoksessaan tarinan Teemu Selänteestä autokaupoilla.

Marika Lehto on kirjoittanut kirjan Häkissä – Hannes Hyvösen tarina (WSOY). Siinä kerrataan, miten Hyvönen pääsi tavoittelemaan NHL-unelmaansa San Jose Sharksiin vuonna 2001.

Hyvösen onneksi Teemu Selänne, Vesa Toskala ja Miikka Kiprusoff kuuluivat samaan organisaatioon, ja suomalaiset viettivätkin paljon aikaa yhdessä.

Eräänä päivänä Selänne ehdotti lounaan jälkeen, että suomalaisporukka lähtisi katsomaan autoja ennen päivän toisia harjoituksia.

– Vesa ja Miikka naurahtavat, että ei kai taas. Heille Teemun toiveet ovat tuttuja, mutta minulle ei. Lähden mielelläni katselemaan urheiluautoja, joskaan oma palkkani ei kyllä sellaiseen vielä riitä. 

"Mä tiedän, minulla on näitä kaksi"

Hyvönen, Selänne, Kiprusoff ja Toskala astelevat Ferrareita myyvään liikkeeseen treenipaidoissa, shortseissa ja varvassandaaleissa.

– Autot kiiltelevät liikkeen edustalla kilpaa Kalifornian auringon kanssa. Teemu iskee silmänsä niistä yhteen. Myyjä, lipevä ja ylimielinen amerikkalainen, astuu ulos pihalle ja luo meihin epäluuloisen katseen. Hän antaa meidän olettaa, että meidän kannattaisi suunnata muualle.

Myyjä viittaa Selänteen katsomaan autoon ja toteaa, että näitä ei ole monella. Selänne on tottunut vastaaviin tilanteisiin.  

– Joo, mä tiedän, mulla on näitä kaksi, hän letkauttaa kuin olisi lähikaupassa ostamassa maitoa.

– Myyjän leuka loksahtaa. Hänen ilmeensä naurattaa minua vielä vuosienkin päästä. Myyjiä alkaa parveilla ympärillämme.

Suomalaisten eteen kannetaankin äkkiä virvokkeita. Ääni on muuttunut kellossa.  

– Teemu nauttii olostaan. Me muut otamme juotavaa ja naureskelemme vedet silmissä. 

Hyvönen pääsi pelaamaan Sharksissa kuusi ottelua, mutta suurin osa kaudesta kului AHL-joukkue Clevelandissa. Seuraavalla kaudella (2002–03) Hyvönen pelasi Columbus Blue Jacketsissa 36 ottelua.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja