Hannes Hyvönen tilasi mestaruusjuhlissa sviitin TPS:n laskuun – seuralainen teippasi kihlasormuksen jalkoväliin

0:35
Ex-jääkiekkoilija Hannes Hyvösestä julki kirja – teki mittavan uran huippuliigoissa ja Leijonissa.

Hannes Hyvönen osasi ottaa nuorena ilon irti SM-liigan mestaruudesta. Hän pääsi juhlimaan kultaa ensimmäisellä kaudellaan vuonna 1995.

Ex-kiekkoilija Hyvönen voitti urallaan kolme SM-kultaa. Ehkä värikkäimmät juhlat olivat ne ensimmäiset.

Hyvönen lähti nuorena Oulusta Turkuun Vladimir Jursinovin kovaan oppiin TPS:ään. Kausi alkoi farmijoukkue Kiekko-67:ssa, mutta hän pääsi kokeilemaan SM-liigassakin (9 runkosarjaottelua ja 5 pudotuspeliottelua).

Hyvönen otti mestaruusjuhlissa isomman roolin kuin kaukalossa. Hän kertoo juhlista Marika Lehdon kirjoittamassa elämäkertateoksessa Häkissä – Hannes Hyvösen tarina (WSOY).

– Tunnen itseni maailman valtiaaksi. Vain muutamaa vuotta aiemmin olen ollut pattikurkkuinen teinirääpäle, joka on ollut juniorijoukkueensa vähäpätöisimpiä jäseniä ja katsellut vaihtopenkillä kyyneleet silmissä, kuinka muut juhlivat mestaruutta. Nyt olen voimaa ja uhoa uhkuva liigahyökkääjä, jolla on oikeus nostaa Suomen himotuin mestaruusmalja ilmaan siinä missä kaikilla muillakin joukkueemme jäsenillä, vaikken vielä mikään sakumainen tähti olekaan. 

"Kuka saatanan idiootti!"

Hyvönen seikkailee mestaruusjuhlissa strippiklubin lavalla ja Hamburger Börs -hotellin sviitissä.

– Varaan sen kännipäissäni kuherrellakseni baarista löytämäni nuoren naisen kanssa ja pyydän lähettämään laskun TPS:n toimistoon. Aamulla herään sviitin olohuoneen lattialta siihen, että siivooja tökkii minua imurilla. Alapäätäni kiristää teippi, jolla yhden yön seuralaiseni on kiinnittänyt kihlasormukseni jalkoväliini.

TPS:n toimitusjohtaja Jyrki Santala ei ollut kovin innoissaan Hyvösen tempauksesta. Tähtihyökkääjä Kimmo Rintanen oli odottamassa TPS:n toimistossa sopimusneuvotteluita, kun Santala raivosi huoneessaan.

– Kuka saatanan idiootti on ottanut Pörssistä sviitin ja lähettänyt laskun tänne.

Rintanen tietää hyvin, että Hyvönen on ollut asialla, mutta hän ei paljasta mitään.

Hyvösen omat sopimusneuvottelut sujuvat hyvin. Hän saa kahden vuoden jatkosopimuksen ja tuplasti parempaa palkkaa.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja