Teemu Selänne -dokumentti valmistui viime tipassa

Ohjaaja JP Siili odottaa tulevaa ensi-iltaa levollisempana kuin yleensä.

Odotettu dokumenttielokuva Suomen ehkä tunnetuimmasta jääkiekkoilijasta Teemu Selänteestä saa ensi-iltansa perjantaina.

Sel8nne-dokumentista on puhuttu kesästä asti, mutta ohjaaja JP Siili paljastaa, että lopullinen versio valmistui aivan viime tipassa.

– Se tuli valmiiksi vasta viime viikon alussa, eli vähän liian kalkkiviivoille meni. Syynä oli se, että odotimme tiettyjä kuvamateriaaleja, joiden saamisessa kesti, Siili selittää.

Tästä syystä myöskään Selänne itse ei ole vielä nähnyt aivan viimeistä versiota dokumentista.

– Voi olla, että hän katsoo sen vielä tänään. Elokuva on toimitettu Kaliforniaan ja leffateatteri varattu sen katsomiseen, Siili sanoo.

Hän kertoo yllättyneensä iloisesti siitä, miten paljon sai avattua Selänteen elämää dokumentissa.

– Sain paljon enemmän ja parempaa materiaalia, kun olin uskaltanut haaveilla. Näkisin, että tuntiin ja 50 minuuttiin on saatu aika hyvin sisällytettyä yhden ihmisen hyvinkin vaiherikas elämä, Siili kuvailee.

Nyt kun elokuva on valmis, suhtautuu Siili ensimmäisen dokumenttiohjauksensa ensi-iltaan ja vastaanottoon levollisin mielin.

– Toisin kuin fiktioelokuvissa, tarina ei tällä kertaa ole minun keksimäni, joten sen vastaanottoa ei tarvitse jännittää. Muutakin olen aika luottavainen elokuvan suhteen. Siinä mielessä tämä on helpompi ensi-ilta kuin aikaisemmat, eikä jännitä samalla tavalla, hän miettii.

Lue myös:

    Uusimmat