Mainos

Technopolis Oyj tarjoutuu ostamaan Innopoli Oy:n osakkeet

Technopolis Oyj tarjoutuu ostamaan Innopoli Oy:n osakkeet. Pääomistajat, Nordea Pankki Suomi Oyj, Pohjola-konserni ja Vakuutusosakeyhtiö Suomi, jotka omistavat yhteensä 53,4 % Innopolin osakkeista, ovat päässeet yhteisymmärrykseen kaupan ehdoista ja Technopoliksen hallitus on päättänyt hyväksyä pääomistajien esittämän tarjouksen. Kauppa toteutettaisiin osakevaihdolla.

Technopolis tekee vaihtotarjouksen Innopolin kaikille omistajille näiden omistamien Innopolin osakkeiden hankkimiseksi. Vaihtotarjous toteutettaisiin kaikille Innopolin omistajille suunnattuna osakeantina. Innopolin osakkeenomistajille suunnattaisiin Technopoliksen uusia osakkeita määrä, joka vastaisi yhteensä 15 % Technopoliksen osakkeista osakeannin toteuttamisen jälkeen. Lisäksi kaupan toteutumisen seurauksena Innopolin omistajat saisivat kaksi hallituspaikkaa Technopoliksen hallituksessa.

Osakeannin ehdoista on tarkoitus päättää myöhemmin koolle kutsuttavassa Technopoliksen ylimääräisessä yhtiökokouksessa. Kaupan lopullinen toteutuminen suunnitelluilla ehdoilla edellyttää muun muassa, että Technopoliksen ylimääräinen yhtiökokous päättää hyväksyä myöhemmin ehdotettavan suunnatun osakeannin ja että Technopoliksen tekemien ja teettämien due diligence -selvitysten tulokset eivät aseta esteitä järjestelyn toteuttamiselle.

Yhtiöt perustaisivat neuvottelutoimikunnan, jonka jäseninä olisivat edustajat Technopoliksen hallituksesta sekä Oulun ja Espoon alueen tiedekorkeakouluista ja tutkimuslaitoksista ja jonka tarkoituksena olisi yhteistyön edistäminen ja korkeakoulu- ja yrityslähtöisten hankkeiden suunnittelu ja kehittäminen.

Technopolis arvioi, että yhtiöiden vahvuuksien yhdistämisellä muodostuisi valtakunnallinen teknologiayritysten palveluyhtiö. Osakevaihdon seurauksena muodostuvalla uudella konsernilla olisi yhtiön arvion mukaan hyvät edellytykset jatkaa ja kehittää liiketoimintaansa kilpailukykyisesti ja kannattavasti. Kauppa laajentaisi myös yhtiön kiinteistösijoittamisen toiminnallista ja alueellista kattavuutta.

Technopoliksen tavoitteena on toteuttaa järjestely ennen vuoden loppua.

Innopoli-konsernin muodostavat Innopoli Oy sekä hautomotoimintaa Otaniemessä ja Olarinluomassa harjoittava tytäryhtiö Otaniemen Teknologiakylä Oy. Innopoli on pääkaupunkiseudun korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten teknologista osaamista jalostava yrityskehittäjä, jonka tärkein tehtävä on uusien korkean teknologian yritysten kasvun tukeminen kiinteistöhallintapalvelun sekä monipuolisten yrityskehitys- ja tukipalveluiden avulla.

Innopolin liikevaihto oli 4,63 miljoonaa euroa ja liikevoitto 1,11 miljoonaa euroa vuonna 2001. Innopoli I:ssä ja kesällä 2002 valmistuneessa Innopoli II:ssa on toimitilaa yhteensä noin 50.000 kerrosneliömetriä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.