Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Täytettyä kalkkunan rintaa ja kiitospäivän porkkanat 10.11.2001

Julkaistu 12.11.2001 09:32

toim. Sari-Leena Heilanen

Vieraana yhdysvaltalainen Patrick Rollens, joka kertoo kiitospäivän vietosta ja traditionaalisista herkuista.

Täytettyä kalkkunan rintaa

4 kpl kalkkunan rintapalaa
4 siivua emmentaljuustoa
4 siivua savustettua kinkkua
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
1/4 tl suolaa
1/4 tl pippuria ( mustapippuria tai valkopippuria )
2 kanamunaa
3 rkl voita tai margariinia

Kuumenna uuni 175C asteeseen. Leikkaa kalkkunapala keskeskeltä halki, niin että saat aikaa taskun. Laita pala juustoa ja kinkkua jokaiseen kalkkunataskuun. Sulje kalkkunatasku 2-3 hammastikuilla.
Laita jauhot kulhoon, toiseen kulhoon kanamunat ja kolmanteen korppujauhot, suola sekä pippuri. Kääntele kalkkunapalat yksitellen jauhoissa, sen jälkeen kanamunassa ja lopuksi maustetuissa korppujauhoissa. Lämmitä paistinpannu ja laita pieni nokare rasvaa pannulle. Paista kalkkunapalat pannulla molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Laita pinnalta paistetut kalkkunapalat uunivuokaan ja anna kypsyä uunissa noin 20-30 minuuttia.

Kiitospäivän porkkanat

1/2 kg kuorittuja ja ohueksi suikaloituja porkkanoita
1/2 dl vaaleita rusinoita
1/2 dl voita tai margariinia
3 rkl hunajaa
1/4 tl inkivääriä Kuumenna uuni 200C asteeseen. Keitä tai höyrytä porkkanat kypsiksi. Laita porkkanat uunikestävään vuokaan lisää sekaan rusinat, rasva, hunajaa ja inkivääri. Anna kypsyä uunissa välillä sekoittaen noin 30 minuuttia. Ripottele mantelit porkkanoiden päälle ennen tarjoilua.


mantelirouhetta tai -lastuja

Laita viikonlopun ruokapäytään tarjolle herkullisen täytetyn kalkkunan ja makeiden porkkanoiden kanssa myös tradiotionaalista Waldorfin salaattia.

Lisää aiheesta:

Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta"Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisille
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • 17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • 16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 14:13
    Vammaiset

    Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?