Täytettyä kalkkunan rintaa ja kiitospäivän porkkanat 10.11.2001

toim. Sari-Leena Heilanen

Vieraana yhdysvaltalainen Patrick Rollens, joka kertoo kiitospäivän vietosta ja traditionaalisista herkuista.

Täytettyä kalkkunan rintaa

4 kpl kalkkunan rintapalaa
4 siivua emmentaljuustoa
4 siivua savustettua kinkkua
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
1/4 tl suolaa
1/4 tl pippuria ( mustapippuria tai valkopippuria )
2 kanamunaa
3 rkl voita tai margariinia

Kuumenna uuni 175C asteeseen. Leikkaa kalkkunapala keskeskeltä halki, niin että saat aikaa taskun. Laita pala juustoa ja kinkkua jokaiseen kalkkunataskuun. Sulje kalkkunatasku 2-3 hammastikuilla.
Laita jauhot kulhoon, toiseen kulhoon kanamunat ja kolmanteen korppujauhot, suola sekä pippuri. Kääntele kalkkunapalat yksitellen jauhoissa, sen jälkeen kanamunassa ja lopuksi maustetuissa korppujauhoissa. Lämmitä paistinpannu ja laita pieni nokare rasvaa pannulle. Paista kalkkunapalat pannulla molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Laita pinnalta paistetut kalkkunapalat uunivuokaan ja anna kypsyä uunissa noin 20-30 minuuttia.

Kiitospäivän porkkanat

1/2 kg kuorittuja ja ohueksi suikaloituja porkkanoita
1/2 dl vaaleita rusinoita
1/2 dl voita tai margariinia
3 rkl hunajaa
1/4 tl inkivääriä
mantelirouhetta tai -lastuja
Kuumenna uuni 200C asteeseen. Keitä tai höyrytä porkkanat kypsiksi. Laita porkkanat uunikestävään vuokaan lisää sekaan rusinat, rasva, hunajaa ja inkivääri. Anna kypsyä uunissa välillä sekoittaen noin 30 minuuttia. Ripottele mantelit porkkanoiden päälle ennen tarjoilua.

Laita viikonlopun ruokapäytään tarjolle herkullisen täytetyn kalkkunan ja makeiden porkkanoiden kanssa myös tradiotionaalista Waldorfin salaattia.

Lue myös:

    Uusimmat