Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Täytettyä kalkkunan rintaa ja kiitospäivän porkkanat 10.11.2001

Julkaistu 12.11.2001 09:32

toim. Sari-Leena Heilanen

Vieraana yhdysvaltalainen Patrick Rollens, joka kertoo kiitospäivän vietosta ja traditionaalisista herkuista.

Täytettyä kalkkunan rintaa

4 kpl kalkkunan rintapalaa
4 siivua emmentaljuustoa
4 siivua savustettua kinkkua
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
1/4 tl suolaa
1/4 tl pippuria ( mustapippuria tai valkopippuria )
2 kanamunaa
3 rkl voita tai margariinia

Kuumenna uuni 175C asteeseen. Leikkaa kalkkunapala keskeskeltä halki, niin että saat aikaa taskun. Laita pala juustoa ja kinkkua jokaiseen kalkkunataskuun. Sulje kalkkunatasku 2-3 hammastikuilla.
Laita jauhot kulhoon, toiseen kulhoon kanamunat ja kolmanteen korppujauhot, suola sekä pippuri. Kääntele kalkkunapalat yksitellen jauhoissa, sen jälkeen kanamunassa ja lopuksi maustetuissa korppujauhoissa. Lämmitä paistinpannu ja laita pieni nokare rasvaa pannulle. Paista kalkkunapalat pannulla molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Laita pinnalta paistetut kalkkunapalat uunivuokaan ja anna kypsyä uunissa noin 20-30 minuuttia.

Kiitospäivän porkkanat

1/2 kg kuorittuja ja ohueksi suikaloituja porkkanoita
1/2 dl vaaleita rusinoita
1/2 dl voita tai margariinia
3 rkl hunajaa
1/4 tl inkivääriä Kuumenna uuni 200C asteeseen. Keitä tai höyrytä porkkanat kypsiksi. Laita porkkanat uunikestävään vuokaan lisää sekaan rusinat, rasva, hunajaa ja inkivääri. Anna kypsyä uunissa välillä sekoittaen noin 30 minuuttia. Ripottele mantelit porkkanoiden päälle ennen tarjoilua.


mantelirouhetta tai -lastuja

Laita viikonlopun ruokapäytään tarjolle herkullisen täytetyn kalkkunan ja makeiden porkkanoiden kanssa myös tradiotionaalista Waldorfin salaattia.

Lisää aiheesta:

Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohuSikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästäMiksi Kela kysyy, mitä tukia hakija on saanut? Kela vastaaHaluatko tehdä järkevän päätöksen? Nuku yön yli!Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mausteMiten lieden tahroista pääsee eroon – ja pääseekö?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:34
    Ruoka

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • 08:19
    Ruoka

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • 06:33
    Kela

    Miksi Kela kysyy, mitä tukia hakija on saanut? Kela vastaa

  • Eilen19:15
    Mielenhallinta

    Haluatko tehdä järkevän päätöksen? Nuku yön yli!

  • Eilen17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste