Mainos

Taxell: Jos Finnair ei pärjää kilpailussa, kenelläkään ei ole töitä

Finnairin hallituksen puheenjohtaja Christoffer Taxell sanoo, että pelissä on nyt Finnairin tulevaisuus. Taxell kiistää, että Finnair olisi jatkuvassa kahnauksessa ay-väen kanssa, mutta lentoalan suuri murros on johtanut toistuviin työtaisteluihin.

- Tämä ei ole harvinaista aloilla, joilla on siirrytty valtionlaitoksesta suoraan avoimeen kilpailuun, Taxell sanoo MTV3:n haastattelussa.

- Tässä kilpailussa on pakko pärjätä, muuten kenelläkään ei ole työtä Finnairissa, hän jatkaa.

Taxellin mukaan lentoyhtiöidenkin pitää keskittyä siihen missä on paras. Finnairille se on jatkossa entistäkin enemmän Aasian ja Euroopan-reitit, jotka tuovat jo nyt kaksi kolmasosaa yhtiön liikevaihdosta.

- Tämä strategia on luonut Finnairille ja Helsingin seudulle tuhansia ja taas tuhansia työpaikkoja. Toivon ja uskon, että näitä työpaikkoja arvostetaan. On syytä muistaa, että asiakkaat maksavat jokaisen finnairilaisen palkan, Taxell sanoo.

Taxellin mukaan pitkä lakko on ollut hankala paitsi Finnairin asiakkaille myös yhtiön työntekijöille. Finnair tekee Taxellin mukaan nyt hartiavoimin töitä, että lakko loppuisi ja osaava henkilökunta pääsisi mahdollisimman pian töihin.

- On sanonta, että jos asuu joen rannalla, pitää oppia uimaan krokotiilien kanssa. Näitä krokotiileja on maailmalla niin paljon, että Finnairin täytyy pystyä uimaan, Taxell sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.