Tavanomainen syyssää tekee tuloaan – Pekka Pouta: "Helposti kymmenen asteen pudotus lämpötiloihin"

3:33
Katso koko kuukausiennuste! Tällainen on syksyn sää: Pekka Pouta povaa sään viilentyvän

Tuore kuukausiennuste on jälleen julkaistu, ja sen myötä MTV Uutisen meteorologi Pekka Pouta teki hieman laajemman katsauksen syksyn säähän.

Viime päivinä Suomessa on ollut melko voimakas etelän puoleinen virtaus, ja lauhaa ja sadealueita on liikkunut maan yli. Muutos on Poudan mukaan kuitenkin näkyvissä jo ensi viikolla.

Suomen länsipuolella oleva matalapaine on väistymässä muodostaen Norjanmerelle korkeapaineen, joka ulottuu lopulta Suomeen.

–Tämä tarkoittaa sitä, että ensi viikon loppua kohti sää kuivaa ja kylmenee. Yöpakkasia voi olla ihan etelärannikkoa myöten.

Itse kuukausiennusteessa näkyy Poudan mukaan laaja punainen alue idässä ja samaan aikaan kylmempi alue Länsi-Euroopassa.

– Vähitellen tuo lämpimän ilman tilanne on häviämässä ja meillä lämpötilat menevät lähelle keskimääräisiä syksyn lämpötiloja. Eli tuo marraskuun alku alkaa olla aika tyypillistä lämpötilojen suhteen, jos tässä näin käy, Pouta kertoo.

– Sademäärissä tuo kuukausiennuste on hyvin epämääräinen jo heti alkuun.

Suomi on hyvin pitkään ollut vuodenaikaan nähden hyvin lämpöisessä säässä, mutta piakkoin siihen on siis Poudan mukaan tulossa muutos.

– Pohjois-Lapissa tuossa marraskuun vaihteessa päivisinkin voidaan jäädä pakkasen puolelle ja etelässäkin pikkuhiljaa niin, että päivälämpötilat ovat viiden asteen seutuvilla, hän ennustaa.

– Eli kymmenen asteen pudotus helposti tulee tämän hetken lämpötiloihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja