Mainos

Tato-, Tatino- ja Tatone-jakkarat

En tiedä, voiko Tato-, Tatino- ja Tatone-jakkaroita oikeastaan kutsua jakkaroiksi, mutta jakkaroista on kuitenkin kysymys.

Pyöreän napakka muoto voi saada luulemaan, ettei jakkaralla ole hyvä istua, mutta polyuretaanista valmistettuna se on kuitenkin kelpo istuin sekä oiva rahi modernin nojatuolin eteen.

Ei myöskään ole pelkoa, että pyörylä pötkähtää liikkeelle ja heittää istujan selästään – sen pohja on tasainen ja alusta tukeva, joten siihen voi huoletta istahtaa. Huoleton on päällinenkin, se on irrotettava, vaihdettavissa ja pestävissä.

Italialaista designia

Enrico Baleri ja Denis Santachiara loivat tämän mainion perheen vuonna 1995.

Enrico Baleri on syntynyt Italiassa vuonna 1942 ja on merkittävä Suomi-designin ystävä. Hän on mukana keräämässä varoja Alvar Aallon suunnitteleman Viipurin kirjaston kunnostamiseksi.

Denis Santachiara on vuonna 1950 syntynyt Balerin virkaveli. Yhdessä ja erikseen he ovat siis luoneet tämän tyylikkään jakkaraperheen, jonka uusimmat versiot ovat pukeutuneet vähän kuin haute coutureen tai Manolon kenkiin.

Linjakkaat muodot on verhottu Maurizio Galanten kankaisiin – ja millaisiin kankaisiin! Hippopotamuksen pääkallo on hieno keikaus vallalla olevasta pääkallomuodista, joka alkoi joskus 1930-luvun tietämissä motoristien keskuudessa. Tänään monet muodinluojat ovat adoptoineet sen mallistoihinsa ja nyt siis myös salonkikelpoisena versiona se verhoaa Tatoa.

Käärmekammoiset sulkevat silmänsä, kun "Bunch of snakes" tulee kuvaan mukaan. Ehkäpä turhankin kolmiulotteinen kangas, mutta ei varmaan jätä ketään kylmäksi!

Kuvauksen jakkarat Funktio 09-607 207

Teksti: Hanna Sumari

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.