Suomen ensimmäisen pandakaksikon nimet julki – voittajat valittiin tuhansien ehdotusten joukosta

2:07

Suomen ensimmäiset pandat saapuvat maahan torstaina 18. tammikuuta. Silloin Helsinki-Vantaan lentokentälle ilmestyy valloittava pandakaksikko: Lumi ja Pyry!

MTV Uutiset kysyi lukijoiltaan ehdotuksia suomenkielisiksi nimiksi Ähtärin pandoille. Niiden joukosta voittajanimiksi äänestettiin Lumi ja Pyry.

Pandojen alkuperäiset nimet ovat Hua Bao (uros) ja Jin Bao Bao (naaras).

Pandojen alkuperäiset nimet säilyvät, mutta eläinpuisto halusi uusille tulokkaille myös suomenkieliset kutsumanimet. 

Ehdotuksia tuli yli 4 000. Toimitus valitsi joukosta parhaat, joiden joukosta MTV Uutisten lukijat äänestivät voittajanimet. Lukijoiden äänestämät nimet tulevat oikeasti käyttöön pandakaksikolle.

– Lumi ja Pyry sopivat erittäin hyvin näille pandoille, sillä kyseessähän ovat snow pandat. Nämä suomalaiset, Suomeen viittaavat nimet ovat myös meille erittäin mieluisia, sanoo Ähtärin eläinpuiston vt. toimitusjohtaja Kari Vainio.

2:03

Hän iloitsee siitä, että ehdotuksia tuli niin valtava määrä.

– Mukana oli paljon varsinkin perinteisiä, vanhoja nimiä, mikä oli kieltämättä hieman yllätyskin.

Lukijat ehdottivat nimiksi Lumin ja Pyryn lisäksi muun muassa Akselia ja Elinaa, Ansaa ja Taunoa, Hilmaa ja Onnia, Kullannuppua ja Puhtia sekä useita muita vaihtoehtoja.

Hoitajakaksikko tutustumassa pandoihin

Pandafanit joutuvat malttamaan mielensä vielä jonkin aikaa, sillä yleisö pääsee seuraamaan Lumin ja Pyryn elämää Ähtärin uudessa pandatalossa lauantaista 17. helmikuuta alkaen.

Tällä hetkellä pandat ovat vielä karanteenissa Kiinassa. Saapuminen Suomeen toteutuu eläinten hyvinvoinnin ehdoilla. Myös Suomessa pandat ovat saapumisensa jälkeen karanteenissa pandatalossa.

– Pandanhoitajamme sekä eläinlääkärimme ovat päässet loppuviikolla pandojen luo Kiinaan. Sieltä saamme kuulumisia ja kuvia entistäkin enemmän tämän meidän kaksikkomme kautta. He tutustuttavat pandat kuljetuslaatikoihin sekä itseensä, jotta pandojen tulo olisi mahdollisimman helppoa.

Pandanhoitaja Anna Palmroth on kuvaillut pandapariskuntaa hauskaksi yhdistelmäksi.

– Uros on aktiivinen ja sillä on hyvä ruokahalu, naaras on kaunis ja urosta ujompi, Palmroth sanoi MTV:n Huomenta Suomessa viime vuoden puolella.

Suuret odotukset tälle vuodelle

Vainion mukaan Ähtärissä iloitaan siitä, että eläintarha on saanut kunnon lumipeitteen.

– Niiden on hyvä tulla tänne luontaiseen ympäristöönsä lumen keskelle. Meillä on erittäin suuret odotukset tälle vuodelle. Ennakkomyynti pandataloonkin on käynnistynyt oikein mukavasti.

 

MTV ja MTV:lle uutisia tuottava Mediahub on solminut mediakumppanuuden Ähtärin eläinpuiston kanssa. MTV Uutiset seuraa pandojen saapumista ennen muita medioita, ja pandojen elämää voi seurata kahden vuoden ajan MTV Uutisten kanavilla ja sivuilla muun muassa pandaliven kautta.

Voittajanimiä ehdottaneiden kesken arvotaan panda-aiheinen palkinto. 

1:12

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja