Tästä syystä Fröbelin Palikat suostui ensimmäistä kertaa aikuisemmalle yleisölle suunnattuun keikkaan

Liikkeet haltuun ensi kesän Ruisrockiin! Fröbelin Palikat näyttää, miten tanssitaan Sutsisatsia 1:46
Katso myös: Liikkeet haltuun ensi kesän Ruisrockiin! Fröbelin Palikat näyttää, miten tanssitaan oikeaoppisesti Sutsisatsia!

Fröbelin Palikat -lastenmusiikkiyhtye esiintyy ensikesänä Ruisrockissa ensimmäisen aikuisemmalle yleisölle suunnatun festarikeikkansa merkeissä. Yhtyeen Mats Lillrank ja Ari Bergström vierailivat tiistaina 19.12. Viiden jälkeen -ohjelmassa tunnelmoimassa tulevaa festarikeikkaansa.

Ruisrock-festivaali julkaisi 8. joulukuuta todellisen yllätysesiintyjän ensi kesän festivaaleille, kun se tiedotti Fröbelin Palikat -yhtyeen nousevan heinäkuussa lavalle Turun Ruissalossa. Rakastettu lastenmusiikkiyhtye esittää tulevana kesänä 36-vuotisen uransa ensimmäisen aikuisemmalle yleisölle suunnatun festarikeikkansa. 

Artistijulkistus sai somekansan hullaantumaan Ruisrockin Instagram-julkaisun kommenttikentässä. Festivaali kertoi artistijulkistuksen yhteydessä Fröbelin Palikoiden olleen toivottu esiintyjä ensi kesän Ruisrockiin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Fröbelin Palikoiden laulaja-kitaristi Mats Lillrank ja kosketinsoittaja Ari Bergström vierailivat tiistaina 19. joulukuuta Viiden jälkeen -erikoishaastattelussa tunnelmoimassa tulevan kesän Ruisrock-keikkaansa ja kertaamassa yhtyeen historiaa. Lillrankin mukaan yhtye yllättyi siitä, miten laajasti mediassa uutisoitiin Fröbelin Palikoiden Ruisrock-keikasta.

– Sehän alkoi jo useampi viikko ennen sitä, kun Ruisrockista otettiin yhteyttä ja kysyttiin kiinnostusta (esintymiseen), koska siellä oli kuuleman mukaan kyselty, mitä bändejä haluttiin esiintymään. Meidän nimemme oli aika monen kohdalla pompannut esiin, hän kertoi.

Lillrankin mukaan yhtye pohti aluksi, voiko tämä pitää paikkaansa, vai onko kyseessä kenties jonkinlainen pila. Lopulta yhtye tuli kuitenkin yhdessä tuumin siihen tulokseen, että kyseessä on kerran elämässä -tyyppinen tilaisuus, johon on tartuttava.

– Emme ole ikinä ennen olleet tällaisilla isoissa festareilla, joten nyt on ihan mielenkiintoista päästä katsomaan, mitä se tuo mukanaan, hän sanoi.

Fröbelin Palikoita on kyllä kosiskeltu aiemminkin aikuisille suunnatuille keikoille, mutta yhtye on toistaiseksi kieltäytynyt pyynnöistä. Mikä sai kokoonpanon pyörtämään päätöksensä nyt?

– Tämä on once in a lifetime -juttu, Bergström tuumasi kiteytetysti.

– Kun näin pitkään on keikkoja tehty lapsiyleisölle, ja sitten tuli tällainen mahdollisuus ja pyyntö, joka tuli aika voimallisesti. Toki ymmärrämme itsekin tämän nostalgian merkityksen. Se on ollut monelle lapsuudessa tärkeä juttu, ja he haluavat verestää muistoja. Kyllä me tätä pitkään pohdimme, että livetään vähän omista periaatteistamme, mutta ajattelimme, että tämä on once in a lifetime -juttu, Lillrank täydensi.

Onko Fröbelin Palikat -yhtye meinannut koskaan hajota? Miten tuottoisaa hommaa lastenmusiikin tekeminen on? Katso koko haastattelu alla olevalta videolta!

Fröbelin palikat nousee ensi kesänä ensimmäistä kertaa festivaalilavalle - taipuuko aikuisyleisöltä sutsisatsi? 16:46
Fröbelin palikat nousee ensi kesänä ensimmäistä kertaa festivaalilavalle - taipuuko aikuisyleisöltä sutsisatsi?

Lue myös:

    Uusimmat