Tästä salamyhkäisessä Bilderberg-kokouksessa on kyse

Torstaina Itävallassa alkava kokous on järjestyksessään 63. Bilderberg-tapaaminen. Kokouksia on järjestetty vuodesta 1954.

Bilderberg-kokousten perusidea on koota 130-150 eurooppalaista ja pohjoisamerikkalaista talouselämän, median ja politiikan kärkivaikuttajaa ja käydä heidän välillään keskustelua maailman sen hetken polttavimmista kysymyksistä.

Kokoontumiset saavat vuosittain suuren mediahuomion, vaikka siellä käydyissä keskusteluista ei juurikaan julkisuuteen kerrota. Toisaalta juuri se saattaa myös olla syy mediahuomioon.

Ryhmän perustajajäseninä pidetään brittien tiedustelupalvelun agenttia Joseph Retingeriä, brittiläistä poliitikkoa Denis Healeytä, yhdysvaltalaista liikemiestä  sekä Alankomaiden prinssi Bernhardia.

BBC:n mukaan alun perin Bilderbergin idea oli estää tulevaisuuden sotia tuomalla maailman vallankäyttäjät yhteen epävirallisissa merkeissä, poissa uteliaiden silmien alta.

– Bilderberg on kaikkein hyödyllisin kansainvälinen ryhmä, johon olen osallistunut. Luottamuksen ansiosta ihmiset voivat puhua täysin vapaasti ilman pelkoa seurauksista, Haeley sanoo BBC:lle.

Tällä hetkellä Bilderberg-kokouksia koordinoi johtoryhmä, jonka puheenjohtajana toimii vakuutusyhtiö AXA:n toimitusjohtaja Henri de Castries.

Suomalaisia ja salaliittoteorioita

Tämän vuoden kokouksessa Itävallassa mukana on 132 osallistujaa 21 eri maasta. Alusta saakka kutsuttujen joukossa on ollut vain eurooppalaisia ja pohjoisamerikkalaisia.

Kokous kestää torstaista sunnuntaihin.

Suomesta kutsuttuja on vuosien varrella ollut joitain kymmeniä. Mukana on ollut Suomen kärkipoliitikkoja, kuten Martti Ahtisaari, Esko Aho ja Ulf Sundqvist sekä liikelämän konkareita, kuten Jorma Ollila ja Jaakko Ihamuotila. Tänä vuonna kutsuttujen joukossa on kolme suomalaista.

Kokousten niukasti tiedotuspolitiikasta johtuen Bilderberg on synnyttänyt useita salaliittoteorioita. Pääasiassa teoriiden mukaan ryhmän tavoitteena on uuden maailmanjärjestyksen luominen.

Lue myös:

    Uusimmat