Kukaan ei hiisku mitään Bilderberg-ryhmän kokouksista, jollaiseen nyt osallistuu Sanna Marin – suomalaisjohtajat kertovat, millaista suljettujen ovien takana on

Mystinen Bilderberg-ryhmä kokoontuu kriittisenä aikana, mutta tapaamisesta ei saa hiiskua – suomalaisjohtajat kertovat millaista suljettujen ovien takana on 2:55
Katso, millaisesta ryhmästä on kyse!

Bilderberg-ryhmä järjestää vuosittain ulkopuolisilta suljetun epävirallisen kokouksen, johon kutsutaan eri aloilta osittain vaihtuvia vaikutusvaltaisia ihmisiä.

Kerran vuodessa toistasataa suurpankkiiria, teollisuuspomoa ja poliittista johtajaa kokoontuu kolmen päivän ajan vetämään kansainvälisen politiikan ja talouden suuria linjoja suljettujen ovien takana.

Vuonna 1994 kokous järjestettiin Suomessa ja se selvisi MTV Uutisten toimittajalle mitä kummallisimmalla tavalla. Katso artikkelin alussa olevalta videolta, miten kokouspaikka selvisi.

Bilderberg-kokouksiin on osallistunut myös useita vaikutusvaltaisia suomalaisia. Yksi heistä on Suomen yrittäjät -järjestön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

– Olin mediajohtotehtävissä, kun osallistuin Bilderberg-kokoukseen ja se oli ainakin siinä tehtävässä oikein hyödyllinen kokemus, Pentikäinen avaa.

Suljettujen ovien takana

Osanottajia kielletään koskaan paljastamasta, mitä kokouksessa puhutaan. Näin on tehty vuoden 1954 ensimmäisestä kokouksesta lähtien.

Ei siis ihme, että kokousten sisältö herättää kysymyksiä ja myös epäilyjä.

– Maailmahan on täynnä luottamuksellisia keskusteluja, että siinä mielessä tämä ei ole mitenkään epätavallinen, Pentikäinen pohtii.

Myös Kokoomuksen kansanedustaja Elina Valtonen on saanut kutsun kokoukseen. Valtonen on aiemmin toiminut muun muassa rahoitusalan johtotehtävissä.

– Kun tähän on liitetty salaliittomystiikka, niin se on täysin liioiteltua ja väärää ja se myytti pitäisi purkaa, koska siitä ei ole ollenkaan kyse, Valtonen sanoo.

Kokoukset järjestetään salaisessa paikassa

Valtosen mukaan kokouksen tapahtumapaikkaa ei kerrota etukäteen turvallisuussyistä.

– Kyse on konferenssista, jossa ihmiset, jotka ovat omien alojensa edustajia, vaihtavat ajatuksia maailman tulevaisuudesta. Mitään ei sovita, Valtonen jatkaa.

Valtonen sanoo, että kokouksen salassapitosäännöllä tarkoitetaan sitä, että jaetuista ajatuksista saa puhua, mutta niitä ei saa liittää julkisesti yksittäisiin henkilöihin.

Suomen pääministeri osallistuu

Pääministeri Sanna Marin matkusti keskiviikkona Washingtoniin, missä hän osallistuu torstaista lauantaihin kestävään Bilderberg-ryhmän tapaamiseen.

Aiemmin ryhmän kokoukseen ovat osallistuneet muun muassa Martti Ahtisaari, Esko Aho, Björn Wahlroos, Alexander Stubb, Erkki Liikanen, Antti Herlin ja Matti Apunen.

Salaliittoteoreetikot ovat vuosien ajan kehitelleet teorioita siitä, miksi tapaamisten annista ei juuri hiiskuta. Jotkut uskovat, että tapaamisissa hierotaan uudenlaista maailmanjärjestystä. Asiasta on kirjoittanut muun muassa brittilehti Independent.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, miten MTV Uutisten toimittajalle selvisi vuonna 1994, että mystinen kokous järjestetään Helsingin Kalastajatorpalla.

Lue myös:

    Uusimmat