Tästä Hussein al-Taeen rajussa eroriidassa oli kyse: Väitti lapsensa äidin kidnappaavan lapsen Irakiin, nainen syytti pahoinpitelystä, sukulainen määrättiin lähestymiskieltoon

SDP:n tuore kansanedustaja Hussein al-Taee, 35, kävi huoltajuuskiistaa yhteisestä lapsesta ex-vaimonsa kanssa. MTV Uutiset selvitti, mistä kiistassa oli tarkalleen kyse.

Viime viikkoina vanhojen kirjoitustensa vuoksi tiiviisti otsikoissa ollut ja sittemmin sairauslomalle jäänyt kansanedustaja Hussein al-Taee nousi taas tänään lööppeihin, kun Seiska-lehti kertoi hänen ja ex-vaimon rajusta huoltajuusriidasta.

Tapahtumat pohjautuvat huhtikuuhun vuonna 2010, jolloin vaimo ilmoitti haluavansa avioeron. Kesäkuussa 2010 al-Taee toimitti yksin avioerohakemuksen Vantaan käräjäoikeuteen.

Pariskunnalla on yksi yhteinen lapsi, joka oli tuolloin kolmevuotias. Eron yhteydessä ex-avioparille syntyi kiistaa lapsen huollosta, asumisesta, tapaamisoikeudesta ja elatusavusta.

Molemmat vaativat yksinhuoltajuutta

Käräjäoikeuteen vuonna 2010 toimitettujen asiakirjojen mukaan molemmat vanhemmat vaativat itselleen lapsen yksinhuoltajuutta.

Al-Taeen mukaan äiti ei ollut sopiva lapsen huoltajaksi, hänellä ei ollut vakituista asuntoa, hän ei puhunut Suomen kieltä eikä hänellä ollut vakituista oleskelulupaa Suomessa.

Heinäkuussa 2010 al-Taee epäili, että hänen vaimonsa valmisteli lapsen kidnappaamista Irakiin. Hän teki asiasta kaksi ilmoitusta sosiaali- ja terveysvirastoon.

Vaimo oli puolestaan väittänyt, että al-Taee oli uhannut tappaa hänet ja pahoinpidellyt häntä heidän lapsensa nähden. Oikeuden mukaan näitä väitteitä ei ole voitu todentaa ja asianosaisten kertomukset ovat näissä asioissa ristiriitaiset.

Lähisukulainen määrättiin lähestymiskieltoon

Lokakuussa 2010 käräjäoikeus määräsi al-Taeen lähisukulaisen lähestymiskieltoon naista kohtaan vakavien uhkailujen takia. Vaimo oli myös joutunut muuttamaan turvakotiin koettuaan olonsa uhatuksi.

Huoltajuuskiistaan saatiin päätös kesällä 2011, jolloin Vantaan käräjäoikeus määräsi, että lapsi jää molempien vanhempien yhteishuoltoon niin, että hän asuu isänsä luona. Al-Taeen ja hänen ex-vaimonsa tuomittiin myös avioeroon.

Nykyään al-Taeen on naimisissa Saana Keskitalon kanssa. Pariskunnalla on yksi yhteinen lapsi. Aviopari tutustui toisiinsa, kun molemmat työskentelivät konfliktinratkaisujärjestö CMI:ssä.  

Lue myös:

    Uusimmat