Tästä harva sai tietää: Satelliittivideo paljastaa, kuinka "Putinin palatsi" nousee vaivihkaa keskelle metsää

Asia, josta Venäjän kansa ei saanut tietää: Satelliittivideo paljastaa, kuinka Putinille rakennettu palatsi nousee vaivihkaa keskelle metsää 1:12
Presidentin jatkokauden ensimmäisenä vuonna alueella alkoi tapahtua: Katso video palatsin rakentamisesta yläpuolelta.

Google Earthin timelapse-ominaisuus näyttää, kuinka massiivinen palatsi nousee hiljalleen keskelle metsää.

Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin tutkimusryhmä selvitti viime vuonna Krasnodarin aluepiiriin Mustanmeren rannalle noussutta jättimäistä palatsia ja sen omistussuhteita.

Ryhmä selvitti, että ylellinen, yli 700 hehtaarin kokoiselle alueelle rakennettu palatsikompleksi kuuluisi Venäjän presidentille Vladimir Putinille.

Putin itse väittää, ettei palatsi kuulu hänelle. Venäläismedia kertoi Navalnyn julkaiseman selvityksen jälkeen, että rakennusta olisi kaavailtu hotelliksi ja sen omistaja olisi oligarkki Arkadi Rotenberg.

Palatsin sisältä löytyy kaikkea aina elokuvateatterista ja kylpylästä kasinoihin sekä massiivisiin ruokasaleihin ja baareihin.

Massiivisen palatsin rakennusvaiheet pystyy nyt näkemään Internetistä kuka tahansa, sillä Google Earth -karttapalvelun uusi timelapse-ominaisuus näyttää satelliittikuvia koko maapallolta aina vuoteeen 1984 saakka.

Rakennusprojekti alkoi vuonna 2005. Kyseisenä vuonna Vladimir Putin valittiin presidenttinä jatkokaudelle.

MTV Uutiset Live selvitti yllä löytyvällä videolla, miltä palatsin rakennusurakka näyttää ja milloin se on aloitettu.

Katso video yläpuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat