Tässäkö mallimaailman ihannekuva kauniista naisesta? Katso kuvat!

Arvostetun mallikilpailun päätös julistaa voittajaksi kilpailun laihin tyttö herättää närää maailmalla. Katso shokeeraavat kuvat erittäin laihasta voittajasta!

Eliten Model Look -kilpailu on yksi maailman arvostetuin ja arvovaltaisin mallikilpailu. Shanghaissa järjestetyn kilpailun voittaja julistettiin tänään ja tulos on nopeasti aiheuttanut pahennusta yleisissä tiedotusvälineissä.

Syy pahennukseen johtuu siitä, että voittajaksi julistettiin kilpailun hoikin tyttö, ruotsalainen Julia Schneider, 15. Schneiderin laihuus on silmiinpistävää, eikä missään määrin edusta tervettä ihannetta. Valinta onkin nostanut esiin kysymyksen siitä, edustaako Schneider mallimaailman ihannekuvaa kauniista naisesta.

The Montreal Gazette's Lens blogi julkaisi aikaisemmin päivällä kirjoituksen, jonka mukaan Schneider näyttää enemmän siltä, että mainostaisi anoreksiaa kuin mitään tyylikästä.

– Luurankojen tarkoitus on hyppiä ulos kaapeista eikä catwalkeilta. Minkä takia vain miesmalleilta hyväksytään aikuisen ihmisen ruumiinrakenne? blogissa pohditaan.

Schneiderin ikä, jääkiekkoharrastus ja geenit saatavat olla syitä tytön hoikkaan runkoon, mutta huolta onkin aiheuttanut se, millaisen viestin niinkin hoikan tytön kuin Schneiderin käyttö muotikuvissa ja -mainoksissa lähettää nuorille tytöille. Moni tyttö voi samaistua nuoreen Schneideriin ja pitää hänen ulkonäköään ihanteena.

Amerikan psykiatrian liiton puheenjohtaja ja psykologian professori Nada Stotland huomauttaa, että erittäin hoikkien naisten yleistyminen mediassa lähettää syömishäiriöistä, kuten anoreksiasta kärsivälle viestin, että kuihtunut ruumiinrakenne on normaalia.

–Tiedämme, että erittäin laihojen mallien näkemisellä on roolinsa anoreksian puhkeamisessa, Stotland huomautti USA Todaylle.

MTV3/Helmi

Lähde: Daily Mail

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja