Ovatko tässä maailman oudoimmat museot? Katso listaus

Pidätkö Louvrea liian kesynä? Onko Met sinulle liian valtavirtaa? Sitten on aika tutustua erikoisten museoiden todellisiin helmiin! Idealo listasi maailman kahdeksan oudointa museota, jotka herättävät taatusti myös museovihaajien kiinnostuksen.

Islantilainen fallosmuseo, Reykjavik

Museossa on näytteillä yli 200 sukupuolielimen lajitelma – mukana on näyte jokaiselta saarella tavattavalta nisäkäslajilta. Formaliinissa säilöttyjen ihmisen ja eläinten “parhaiden palojen“ lisäksi valikoiman
kohokohtiin kuuluvat muun muassa 1,7-metrinen kaskelotin penis, kivespusseista valmistetut lampunvarjostimet sekä mursunhampaasta muotoiltu hieromasauva. 

Sherlock Holmes -museo, Lontoo

Maailmankuulun romaanin mukaan salapoliisi Sherlock Holmes ja tohtori Watson jakoivat työhuoneen tässä osoitteessa. Talon huoneet on lavastettu pienintä yksityiskohtaa myöten esittämään suositun tarinan tapahtumia. 

Hautajaiskulttuurin museo, Houston

Tässä museossa kävijät pääsevät tutustumaan hautausteollisuuden historiaan. Alansa suurimmassa näyttelyssä näytteillä on fantasia-arkkujen lisäksi myös kuuluisia ruumisautoja ja mielenkiintoisia hautajaisrituaaleja eri puolilta maailmaa. 

Pariisin jätevesien poistoverkosto, Pariisi

Noin 40 000 kävijää keinottelee itsensä vuosittain Ranskan pääkaupungin historialliseen viemäriverkostoon. Merkittävän osan seikkailua muodostaa verkostossa vallitseva haju, joten retkeä ei suositella herkkänenäisille. 

Särkyneiden parisuhteiden museo, Zagreb

Vuonna 2011 “Vuoden eurooppalaiseksi museoksi“ valitussa kroatialaisessa museossa on esillä muistoja särkyneistä rakkaussuhteista ja kivuliaista eroista. Erityisen kiinnostavia ovat jokaiseen näyttelyesineeseen liittyvät hullunkurisen jännittävät tarinat. 

Kansainvälinen vessamuseo Sulabh, New Delhi

Tämä museo esittelee yllätyksellisesti ja vaikuttavasti vessojen kansainvälisen historian. Näytteillä ovat kaikenlaiset käymälät vuodelta 2500 eKr. peräisin olevasta, ensimmäisestä vedettävästä vessasta aina keskiaikaiseen pottaan ja sukellusveneiden ja avaruusaluksien futuristisiin vessasisustuksiin. 

Vedenalainen museo, Cancun

Tuskin on sattumaa, että maailman ensimmäinen vedenalainen museo sijaitsee todellisessa sukeltajan paratiisissa. Noin 500 kivistä hahmoa ja installaatiota on aseteltu merenpohjaan, ja niitä pääsee ihailemaan snorkkelin tai sukellusvälineiden avulla. 

Loiseläinmuseo Meguro, Tokio

Normaaleissa olosuhteissa pysyttelemme mieluiten mahdollisimman etäällä loiseliöistä. Tässä museossa vierailijat kuitenkin joutuvat kohtaamaan näytteillä olevan kokoelman erilaisia loisia, kuten kuten 8,8-metrisen lapamadon, joka löytyi eräästä japanilaismiehestä. 

Lähde: Idealo

Lue myös:

    Uusimmat