Tässä tyngäksi jääneen SM-liigakauden kirkkaimmat tähdet – ulkomaalaisvahvistukset varastivat suurimman valokeilan

SM-liigakausi päättyi poikkeuksellisesti jo ennen runkosarjan viimeistä kierrosta koronaviruksen aiheuttaman uhan vuoksi. MTV Urheilu kasasi kauden tähdistökentällisen ja nimesi kauden kirkkaimmat tähdet.

Urheilumaailma pysähtyi tällä viikolla lähes totaalisesti koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Myös SM-liiga löi ovensa tämän kauden osalta säppiin ja mestaruus jäi jakamatta. Kauden päättymisen myötä on aika koota myös SM-liigakauden tähdistökentällinen.

MTV Urheilun valitsema tähdistökentällinen:

Maalivahti: Lukas Dostal, Ilves
Puolustaja: Matthew Caito, KooKoo
Puolustaja: Valtteri Kemiläinen, Tappara
Hyökkääjä: Justin Danforth, Lukko
Hyökkääjä: Julius Nättinen, JYP
Hyökkääjä: Teemu Turunen, HIFK

Uransa parhaan kauden pelannut Valtteri Kemiläinen oli matkalla kohti puolustajien pistepörssin voittoa, mutta tammikuun loukkaantuminen vesitti kiekollisen puolustajan kauden.

Teemu Turunen ja Justin Danforth osoittivat olevansa SM-liigan suurimpia tähtiä. Maalipörssin voittanut Julius Nättinen oli kauden puolivälissä hurjassa pistetahdissa, joka kuitenkin hyytyi kevättä kohden. 33 täysosumaa nostavat Nättisen tähdistökentälliseen niukasti ennen Ilves-kippari Eemeli Suomea.

Paras maalivahti: Lukas Dostal, Ilves

19-vuotias tshekkivahti pelasi tupsukorvien maalilla upean kauden. Dostal kantoi Ilveksen tolppien välissä suuren vastuun pelaten 43 ottelua. Kiekkokin tarttui hienosti 92,8 prosentin varmuudella. Dostal oli yksi Ilveksen mahtavan runkosarjan kantavista taustavoimista.

Paras puolustaja: Matthew Caito, KooKoo

Täksi kaudeksi Kouvolaan EBEL-liigasta siirtynyt Caito osoitti heti omaavansa laadukkaat kiekolliset kyvyt. 26-vuotias yhdysvaltalainen takoi 59 ottelussa 43 tehopistettä, mitkä tekivät hänestä myös koko SM-liigan tehokkaimman puolustajan. Tehotilasto +19 osoittaa myös, että oma pääkin pysyi kiitettävästi puhtaana.

Paras hyökkääjä: Justin Danforth, Lukko

Danforth säkenöi SM-liigassa jo viime kaudella, mutta nopea ja taitava kanadalainen otti tällä kaudella vielä yhden askeleen kohti suurempia kiekkokaukaloita. Danforth johti hienosti runkosarjassa esiintynyttä Lukkoa eturivistä. Danforth on myös runkosarjan pistepörssin voittaja. Hän iski 56 ottelussa 60 pistettä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Paras tulokas: Matias Maccelli, Ilves

Pohjois-Amerikan juniorisarjoista Ilveksen riveihin siirtynyt Maccelli otti Tampereella heti kapellimestarin roolin. Taitava ja juonikas hyökkääjä ilahdutti suomalaista kiekkoyleisöä useampaan otteeseen hienoilla suorituksillaan. 43 ottelussa Maccellin lavasta syntyi lopulta 30 pistettä.

Vahva haastaja: Justus Annunen, Kärpät

Annunen torjui Kärppien maalilla vahvan debyyttikauden. Nuorukainen torjui 23 ottelussa 92,9 prosentin varmuudella. Kevään loukkaantuminen ja hieman horjahdelleet peliotteet pudottivat Annusen kuitenkin niukasti Maccellin taakse.

Paras valmentaja: Jussi Ahokas, KooKoo

Tästä ei taida kenelläkään olla epäselvyyttä. Ensimmäistä kertaa seurajoukkueen pääkäskyttäjäksi Nuorten Leijonien peräsimestä hypännyt Ahokas vastasi kauden suurimmasta sensaatiosta, kun hän oli siivittämässä KooKoota upealla tavalla puolivälieriin. KooKoo pelasi Ahokkaan alaisuudessa paikoitellen todella laadukasta lätkää, mutta joukkueen todellinen potentiaali jäi harmillisesti mittaamatta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Paras seurajohtaja: Kalle Sahlstedt, Lukko

Kalle Sahlstedtin ja Lukon hankinnat osuivat napakymppiin. Raumalle saapuneet Lukas Klok, Robin Press, Kristian Pospisil ja Westerholmin kaksoset Pathrik ja Ponthus nousivat jokainen tärkeään rooliin Lukon miehistössä ja olivat omalta osaltaan viemässä Lukkoa kohti jopa runkosarjan kakkossijaa.

Lukko vahvistui myös kauden aikana. Ville Heinola palasi Pohjois-Amerikasta Suomeen, minkä lisäksi haaviin tarttui vielä konkaripuolustaja Ilkka Heikkinen ja niin ikään Pohjois-Amerikasta saapunut Sebastian Repo, jotka vahvistivat Lukon ryhmää entisestään. Joukkue oli yksi kevään ennakkosuosikeista, mutta kausi päättyi yllättäen, joten Sahlstedtin kokoama joukkue ei saanut hakea kruunua lupaavasti sujuneelle kaudelleen.

Lue myös:

    Uusimmat