Tässä ovat Suomen vetovoimaisimmat kaupungit

Espoo on pääkaupunkiseudun kaupungeista vetovoimaisin, mutta listaykkönen löytyy muualta.

Espoo on kasvattanut eniten vetovoimaansa Suomen kymmenen suurimman kaupungin joukossa, selviää tutkimusyhtiö T-Median vuosittaisesta tutkimuksesta. Kyselytutkimuksen mukaan Tampere on edelleen Suomen vetovoimaisin kaupunki, vaikka senkin vetovoima on laskenut. Turku on Espoon lisäksi ainoa vetovoimaansa kasvattanut kaupunki.

Jaetulla toisella sijalla vetovoimaisuudessa olivat Jyväskylä ja Kuopio. Eniten vetovoimaansa ovat menettäneet Lahti, Oulu ja Kuopio.

– Espoon kasvu kertoo siitä, että tänne muutetaan edelleen työn ja osaamisen perässä. Vetovoimaa on erityisesti tieto- ja osaamisintensiivisiin yrityksiin ja osaajiin, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä tutkimusyhtiön tiedotteessa.

Vetovoimansa kasvusta huolimatta Espoo on vasta listan kuudennella sijalla. Espoo on kuitenkin pääkaupunkiseudun kaupungeista vetovoimaisin. Helsinki on listalla yhdeksäntenä, Vantaa kymmenentenä.

Tutkimuksessa vastaajat arvioivat kaupunkien vetovoimaa kuudessa osa-alueessa: taloudellinen elinvoima, yhteisö, ympäristö, sijainti, palvelut ja kustannusrakenne. Taloudellisessa elinvoimassa Tampere on ainoa kaupunki, joka ylsi erinomaiseen arvioon.

Tammikuussa toteutettuun vetovoimatutkimukseen osallistui noin 1 700 suomalaista. Tutkimus toteutettiin nyt neljännen kerran.

Tältä kuulostavat Pori, Porvoo ja Oulu – MTV:n raati teilasi kaupunkien äänilogot 11:12
Katso myös: Tältä kuulostavat Pori, Porvoo ja Oulu – MTV:n raati teilasi kaupunkien äänilogot

Lue myös:

    Uusimmat