Tässä ovat kaikki Oulun kansanedustajat – keskustalle rökäletappio

3:44
Keskustan Juha Sipilä myönsi suuren vaalitappion.

Oulun vaalipiirissä toteutui eduskuntavaaleissa se, mitä osattiin odottaa: keskustan tuntuva tappio ja perussuomalaisten sekä vasemmiston vaalivoitto.

Eniten ääniä keräsi viime vaalien tapaan keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä – mutta siinä missä hän vuonna 2015 imuroi yli 30 000 ääntä, jäi äänisaalis nyt alle 17 000:n.

Keskusta säilytti asemansa vaalipiirin suurimpana puolueena, mutta se menetti kolme kansanedustajan paikkaa ja sai näin läpi kuusi edustajaa. Sipilän imussa eduskuntaan nousevat uusina niminä esimerkiksi rehtori, teologi Mikko Kinnunen ja lestadiolaisessa herätysliikkeessä vaikuttava Pekka Aittakumpu.

Perussuomalaiset pysyi vaalipiirin toiseksi suurimpana puolueena, ja nosti kansanedustajiensa määrän kolmesta neljään. Eniten ääniä puolueesta saivat uusina Arkadianmäelle nousevat nuoret Sebastian Tynkkynen ja Jenna Simula.

Keskustan rökäletappion ja perussuomalaisten vaalivoiton on arveltu pohjaavan muun muassa Oulua repineisiin seksuaalirikoksiin, joiden epäillyt tekijät ovat ulkomaalaisia.

Kansanedustajista vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen ja SDP:n Tytti Tuppurainen keräsivät runsaasti ääniä, samoin vasemmiston europarlamentaarikko Merja Kyllönen.

Keskusta

Sipilä, Juha 

Kinnunen, Mikko 

Pylväs, Juha 

Mattila, Hanna-Leena 

Aittakumpu, Pekka 

Rantakangas, Antti

Perussuomalaiset

Tynkkynen, Sebastian 

Simula, Jenna 

Immonen, Olli 

Vähämäki, Ville

Kokoomus

Talvitie, Mari-Leena 

Heikkinen, Janne

Hänninen, Juha 

SDP

Tuppurainen, Tytti 

Piirainen, Raimo

Vihreät

Pitko, Jenni Oulu

Vasemmistoliitto

Sarkkinen, Hanna 

Kyllönen, Merja 

Hänninen, Katja

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja