Tässä ovat juhannuksen raikkaimmat drinkit!

Lämpimänä juhannuspäivänä mikään ei ole maukkaampaa kuin viileä ja virkistävä kesädrinkki. Katso ideat kesän virkistävimpiin juhlajuomiin, ja yllätä juhannusvieraasi raikkaalla alkumaljalla.

Kuohu- ja valkoviinit sekä raikkaat mehut tekevät kesän. Varaa juhannukseksi mukaan myös rutkasti jääpaloja tai murskattua jäätä, jotta varmistat juomien raikkauden ja viileyden.

Kesäinen juhlabooli Sara la Fountainin tapaan (4 annosta):

2 limen mehu

2 sitruunan mehu

1/2dl sokerisiirappia

1 dl mandariinilikööriä

1 dl amarettoa

1 pll valkoviiniä

2-3 tlk ginger alea

1 rasia mansikoita

3 dl jäitä

Aloita raastamalla koristeraudalla kahden limen ja yhden sitruunan kuori. Seuraavaksi purista isoon kulhoon siivilän läpi 2 sitruunan ja 2 limen mehu. Lisää joukkoon sokerisiirappi, mandariinilikööri, amaretto, valkoviini ja ginger ale. Sekoita ja kaada juoma isoon kannuun, jossa on jäitä ja viipaloituja mansikoita. Koristele lopuksi limen ja sitruunan kuorella.

Kesäcooler (2 annosta)

4 rkl limettimehua

4 dl puolikuivaa valkoviiniä

jääpaloja

sitruunaviipaleita

cocktailmarjoja

Sekoita limettimehu ja viini lasissa. Lisää jääpalat, korista sitruunasiivuilla ja mahdollisesti cocktailmarjoilla.

Orange Passion (2 annosta)

4 siivua appelsiinia

2 tl ruokosokeria murskattuna

8 cl Camparia

Tuorepuristettua appelsiinimehua

Reilusti jäämurskaa

Kirsikoita

Sekoita Campari ja appelsiinimehu keskenään. Lisää ruokosokeri ja jäämurska ja sekoita hyvin. Koristele lasin reunat appelsiiniviipaleilla ja aseta kirsikka koreilemaan drinkin päälle.

Kultainen kesäbooli (6 lasillista)

1 pullo kuohuviiniä

6 dl päärynäsiideriä

1,5 dl Calvadosta

1 sitruuna

Jääkuutioita

Viipaloi sitruunat. Sekoita kuohuviini, siideri ja calvados. Lisää sitruunaviipaleet ja jääkuutiot. Tarjoile korkeista laseista.

Italian Mojito (2 annosta)

8 limen lohkoa

4 rkl ruokosokeria murskattuna

8 cl Camparia

Tuoreita mintun lehtiä

Reilusti jäämurskaa

Soodavettä

Leikka limet lohkoiksi. Sekoita soodavesi, Campari sekä ruokosokeri ja lisää sekaan jäät. Koristele mintulla ja limenlohkoilla.

Jäinen margaritagranité (4 annosta)

10 cl tequilaa

8 cl Cointreau-likööriä

6 cl margaritamixiä

8 cl vastapuristettua limettimehua

suolaa

Sekoita tequila, Cointreau ja margaritamix limettimehun kanssa. Kaada sekoitus pieneen, matalareunaiseen vuokaan. Aseta vuoka pakastimeen. Kun alkoholisekoitus on jäätynyt, laita neljä cocktaillasia pakastimeen ja odota vielä 30 minuuttia. Levitä suolaa isolle lautaselle. Ota lasit pakastimesta ja kasta lasien reunat suolassa. Ota granité esiin ja raaputa lusikalla, niin että muodostuu jäähilettä. Jaa se laseihin, pane pienet teelusikat pystyyn laseihin ja tarjoile välittömästi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat