Mainos

Tässä on tulevaisuuden kauppakassi: Segway-auto

Amerikkalainen autoyhtiö General Motors on lyöttäytynyt yhteen kaksipyöräisistä skoottereista tunnetetun Segway-yhtiön kanssa kehittääkseen uudentyyppisen kulkuneuvon kaupunkioloihin.

Vuosituhannen alussa markkinoille saapuneet Segway-skootterit eivät ole isosta ennakkokohusta huolimatta nousseet massamarkkinatuotteeksi - osin tuhansien eurojen hinnastaan johtuen. Suomessa Segway-skoottereita ei ole voinut edes rekisteröidä tieliikennekäyttöön, koska niiltä puuttuu EU-tyyppihyväksyntä.

Tällä viikolla New Yorkin automessuilla esiteltävä GM:n PUMA-konseptiauto on Segway-skootterista jatkokehitetty kaksipaikkainen sähkökäyttöinen kulkuneuvo. Sen matkustamoa ympäröi turvakori ja matkustajille on nelipisteturvavyöt. Lisäksi neljä apupyörää takaavat normaalia Segwaytä turvallisemman ajon. Laitteen huippunopeus tulee olemaan noin 50 kilometriä tunnissa.

Uuden ajoneuvon on tarkoitus tulla kuluttajamarkkinoille vuonna 2012. Sen on tarkoitus maksaa noin kolmasosan halvimpia nykyautoja vähemmän - eli noin 5 000 euron luokkaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.