Tässä on Suomen kaunein kesämökki 2023!

Tässä on Suomen kaunein koti: Kesämökit -kauden viimeinen finalisti 3:44
Miltä mökissä näyttää? Katso videolta!

Suomen kaunein koti: Kesämökit -kauden voittaja kruunattiin.

Suomen kaunein koti: Kesämökit -kaudella tänä kesänä kauneimman kesämökin tittelistä kisasi 30 erilaista ja persoonallista kesämökkiä. Ohjelman tutut tuomarit toimittaja Hanna Sumari, arkkitehti Sini Rainio ja sisustusarkkitehti Tero Pennanen valitsivat jaksoista finaalikohteet. 

Katsojat saivat äänestää finalistien joukosta Suomen kauneimman kesämökin 2023.

Katsojat äänestivät voittajaksi Pälkäneellä sijaitsevan skandinaavisen ja maalaisromanttisen lomaparatiisin, joka on sisustettu boheemisti. Vuonna 2000 valmistunut 65-neliöinen hirsimökki on remontoitu täysin nykyisten omistajien toimesta ja on kaikilla mukavuuksilla varustettu. 

Voittomökin omistaa Jämsän perhe, johon kuuluvat Johanna ja Jukka Jämsä lastensa Juulian ja Jaakon kanssa. Perheen mökin tunnelmallisuus sekä kodikkuus vetosivat katsojiin.  

– Mökki oli hyvällä maulla tehty ja sisustettu tavallisten ihmisten mökki. Kodikas tunnelma välittyi ruudun taakse. Tuolla viihtyy varmasti, kommenteissa sanottiin.

– Mökillä on onnistuneesti yhdistetty uusi ja vanha mökki. Ja siinä oli mökkifiilistä.

– En pidä liian moderneista mökeistä. Tämä oli sopivasti perinteisen ja modernin välimuoto.

Kauneimman kesämökin tittelin ja 10 000 euron palkinnon voittanut perhe kertoo voiton tulleen täytenä yllätyksenä. 

– Finalisteina oli niin monta ihanaa vaihtoehtoa, ettei yhtään pystynyt ennakoimaan, minkä tyyppisistä mökeistä äänestäjät innostuvat, Johanna sanoo.

He vielä pohtivat, mihin tarkoitukseen voittopotti laitetaan.  

– Ollaan heitelty ilmaan pihavaloja, kasvihuonetta, kesäkeittiökokonaisuutta... Katsotaan mihin raha riittää, Johanna miettii.

– Nyt on aika monta rahareikää keksitty, että jos voittoraha olisi 50 000 euroa, niin sekin menisi! Ehdotin viemärijärjestelmän päivittämistä, mutta siitä ei kukaan innostunut, Jukka naurahtaa.

– Ei näitä erikoisrahoja voi laittaa sellaiseen – pitää olla jotain enemmän mieltä kohottavampaa, Johanna toteaa.

Äänestäjille pariskunta haluaa kertoa suuret kiitokset.

– Lämmin ja nöyrä kiitos! Ihanaa, että jaatte kanssamme samanlaisia mökkiunelmia ja nautitte samanlaisista asioista kuin mekin, he summaavat.

Lue myös:

    Uusimmat