Tässä ne nyt ovat! Suomen pandakaksikko paljastettiin: "Pahimmassa murkkuiässä"

1:12

Pian Suomeen saapuvia pandoja – kaunista Jin Bao Baota ja komeaa Hua Baota – on kuvattu varsinaiseksi Hollywood-pariskunnaksi, koska molemmat ovat todellisia valioyksilöitä. Pariskunta saapuu Suomeen ensi vuoden alussa.

Hua Baosta on kasvamassa vahva, karhumainen uros. Se painaa jo nyt 110 kiloa ja on kova syömään. Hoitajien mielestä se on myös hyvin ovela ja utelias, mutta ehkä juuri nyt pahimmassa murkkuiässä. Lisääntymisikään se tulee kahden vuoden päästä keväällä.

Professori Jukka Salo, Ähtärin eläinpuiston pääasiantuntija, kuvailee pandoja seuraavasti:

– Kaikki asiantuntijat, joiden kanssa tästä on keskusteltu, ovat olleet sitä mieltä, että Hua Baosta tulee yksi kookkaimmista pandoista, mitä maailmassa tällä hetkellä on. Se on hyvin lihaksikas ja voisin sanoa että miehekäs.

Salon mukaan Hua Bao syö paljon mutta ei pitkään, vaan käyttää mieluummin aikaansa liikkumiseen ja asioiden tutkimiseen.

Neiti Jin Bao Bao haluaa syödä puussa

Neiti Jin Bao Baolla on merkillisiä piirteitä, se haluaa esimerkiksi nousta puuhun aterioimaan.

Mitkään muut pandat eivät tarhoissa tee tällaista, vaan pandat tekevät niin ainoastaan luonnossa; silloin panda haluaa ruokarauhan eli syödä muilta piilossa.

Pandojen vaiheita seurataan Kiinassa pilkuntarkasti. Molemmat ovat syntyneet tarhaolosuhteissa. Kolmevuotias Jin Bao Bao on Kiinan rekisterissä numerolla 941, ja sen äiti on nimeltään Zhuang Mei ja isä Xiang Ge.

Neljävuotias Hua Bao, lempinimeltään kiinalainen leopardi, on syntynyt noin 200 kilometrin päässä Dujiangyanista Bifengxian-vuorilla, ja sen numero on 867. Sen isän nimi on Yuan Yuan ja äidin Xi Xi. Sukutaulut ovat siis varsin kunnossa.  

​​​​​​​

6:20

7:29

2:57

1:50

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja