Tasa-arvomisteri: Naisten pitäisi olla kokoa 40

Brittien tasa-arvoministerin mukaan kaikkien naisten pitäisi pyrkiä olemaan kokoa 40. Hänen mielestään tiimalasivartalo, uhkeat rinnat ja leveä lantio ovat tavoittelemisen arvoisia ominaisuuksia. Ministerin mukaan tv-tähti Christina Hendricksin vartalo on juuri oikeanlainen.

Langanlaihojen mallien ihannointi on saanut Ison-Britannian tasa-arvoministeri Lynne Featherstonen älähtämään. Hänen mielestään naisen ihannevaatekoko on 40. Ministerin mielestä naisten pitäisi ihailla esimerkiksi Mad Men -tv-sarjan Christina Hendricksiä, joka on tunnettu kurveistaan.

– Hän on todella upea. Tarvitsemme lisää Hendricksin kaltaisia roolimalleja, nainen on todennut.

Naisten itsensä vertaaminen lähes anorektisiin malleihin ja näyttelijöihin johtaa kehonkuvan vääristymiseen. Tämä on riski fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille. Lopputuloksena saattaa olla syömishäiriön kehittyminen.

Featherstone aikoo myöhemmin tänä vuonna alkaa painostamaan lehtiä ja mainostajia, jotta he eivät käyttäisi laihoja malleja. Ministerin mielestä myös kaikkien käsiteltyjen kuvien kuvateksteissä pitäisi olla maininta aidon kuvan muokkaamisesta. Ihmiset eivät silloin luulisi muun muassa julkisuuden henkilöiden näyttävän todellisuudessa samalta kuin lehtien kansikuvissa.

Featherstone on erityisen huolissaan lasten ja nuorten hyvinvoinnista. On elinikäinen ongelma, jos he alkavat pitämään liian laihoja vartaloja normaaleina. Nuoret naiset ovat kovien paineiden alla. Heidän täytyisi tuntea olonsa hyväksi omassa kehossaan.

Hyvän maun mukaiset mainokset eivät saisi asettaa lapsia henkiselle, fyysiselle tai moraaliselle riskille alttiiksi. Mainokset kuitenkin sisältävät laihoja roolimalleja, joita usein ihannoidaan.

MTV3/Helmi

Lähde: Daily Mail

Kuva: Gettyimages

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja