Mainos

Tarjouskauppa yleistyy asunnonvälityksessä

Asuntojen tarjouskauppa tulee käyttöön yhä useammilla asuntovälittäjillä. Ainakin SKV ja Huoneistokeskus ovat ottaneet tai ottamassa tarjouskaupan palveluvalikoimaansa. OP-Kiinteistökeskus seuraa tilannetta ja harkitsee.

Tarjouskauppa tuli Suomen markkinoille 2007 Kiinteistömaailman tarjoamana. Ero perinteiseen asuntokauppaan on siinä, että tarjouskaupassa lähtöhintaa voi ainoastaan korottaa, ei tinkiä alaspäin.

Kuluttajavirasto on äskettäin linjannut, että tarjouskauppa on vakiinnuttanut asemansa Suomen markkinoilla. Virasto suosittaa lainsäädännön päivittämistä.

Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Tommi Rytkönen uskoo, että lähivuosina jo kolmannes Suomen asuntokaupoista tehdään tarjouskauppoina. Kiinteistömaailman kohdalla tämä osuus on jo toteutunut, ja kauppoja on tehty yhteensä lähes 17 000.

Tarjouskaupan etu on Rytkösen mukaan avoimuudessa. Tehdyt tarjoukset tulevat näkyviin netissä, joten sekä myyjät että ostajat saavat tiedon, mitä ostajaehdokkaat ovat valmiita maksamaan. Vedätyksiä torjutaan siten, että ostotarjoukset voi tehdä vain kirjallisina.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.