Mainos

Asiantuntija varoittaa matalista koroista: Älkää huumaantuko!

Suomen hypoteekkiyhdistyksen varatoimitusjohtaja Ari Pauna kehottaa pitämään pään kylmänä nyt, kun korkotaso on ennätyksellisen alhaalla. Hypoteekkiyhdistys on asuntorahoitukseen erikoistunut pankki.

Euroopan keskuspankin päätös laskea ohjauskorkonsa 0,75 prosenttiin vaikuttaa myös asuntolainojen viitekorkoina käytettäviin euribor-korkoihin. Pauna muistuttaa, että korot ovat nyt historiallisen alhaisella tasolla.

– Korkotasosta ei kannata humaltua. On hirvittävän tärkeää, että nyt asuntoa ostavat tai asuntolainaa hakevat kotitaloudet stressitestaavat omaa talouttaan korkeammalla korkotasolla, Pauna sanoi MTV3 Uutisten haastattelussa.

Paunan mukaan sopiva korkotaso testaamiselle on viiden ja kuuden prosentin välillä. Hän kehottaa asuntovelallisia myös lyhentämään määrätietoisesti asuntolainojaan nyt, kun korot ovat alhaalla.

– Nyt jos koskaan, on aika laittaa omaa talouttaan priimakuntoon. Ihan samalla tavalla kuin yritetään laittaa valtiontalouksia kuntoon.

Kahden asunnon loukkua vältettävä

Jos oma talous stressitestinkin jälkeen näyttää hyvältä, voi uuden asunnon ostoon ryhtyä. Yhden varoituksen Pauna kuitenkin antaa.

– Tässä tilanteessa kahden asunnon loukkua pitää välttää.

Ohjauskoron lisäksi EKP päätti tänään laskea talletuskorkoa, joka laski nollaan prosenttiin. Aiemmin talletuskorko oli 0,25 prosenttia.

– Sekä tämä (ohjaus)korkopäätös että erityisesti talletuskorkopäätös pyrkivät vaikuttamaan siihen, että raha virtaisi reaalitalouteen, Pauna kommentoi.

Katso Antti Mälkösen juttu (Seitsemän uutiset 5.7.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.