Mainos

Tarjoaako U2 suuremman spektaakkelin kuin Madonna?

Helsingissä perjantaina ja lauantaina konsertoiva irlantilaisyhtye U2 tuo Suomeen konsertin, jonka kaltaista ei ole nähty kenties koskaan. Luvassa on uusia ja vanhoja hittejä ja valtava lavarakennelma, jota on rakennettu Olympiastadionille jo viime viikonlopusta alkaen.

- U2:n konsertit ovat suurempi tuotanto kuin Madonnan viime kesänä. Lavarakennelma on massiivisempi kuin silloin. Myös lippuja on myyty enemmän, Madonna veti Jätkäsaareen 85 000 kuulijaa ja U2:n konsertteihin on nyt myyty 104 000 lippua, konsertit järjestävän Live Nationin pääpromoottori Risto Juvonen vertaa.

Kunnianhimoinen lavarakennelma on kuljetettu Suomeen noin sadalla rekalla ja sen pystyttämisestä ja muista konserttijärjestelyistä huolehtii satojen työntekijöiden joukko. Keikat työllistävät tukun suomalaisosaajia.

– Kyseessä eivät ole ihan tavalliset kaduntallaajat, vaan oman alansa erityisosaajat. Sähkömiehet ja muut ammattilaiset ovat vuosien varrella kouliintuneet tämäntyyppisiin töihin, Juvonen kuvaa.

Konserttiliput ovat tehneet hyvin kauppansa, vaikka joitakin satoja lippuja on vielä myynnissä. Järjestäjä odottaa loppujenkin löytävän ostajansa.

– Eiköhän kaikki saada myytyä. Ei tämä homma silti mikään kultakaivos järjestäjälle ole. Logiikka alalla on nykyään se, että mitä suurempi artisti on, sitä tiukemman diilin se tekee järjestäjän kanssa. Eikä tässä bisneksessä enää suurempia taida olla kuin U2, Juvonen summaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.