Mainos

Tappoiko Argentiinan ex-presidentti miehensä ulkonäkökommenttien takia?

Huhumylly Argentiinan entisen presidentin Néstor Kirchnerin kuolemasta pyörii kiihkeänä. Uusimman väitteen mukaan Néstorin surmasi tämän puoliso ja itsekin presidentti, Cristina Fernández de Kirchner, koska aviomies oli arvostellut vaimonsa ulkonäköä. 

Väitteen esitti argentiinalaisella La Once Diez -radiokanavalla Carlos Menem, maan entinen presidentti hänkin.

Murhahuhut Kirchnerin presidenttiparin ympärillä ovat pyörineet sen jälkeen, kun maata presidenttinä 2003-2007 johtanut Néstor Kirchner kuoli lokakuussa 2010. 

– Monet ovat sitä mieltä, että Néstorin tappoi hänen vaimonsa, koska se, mitä on kuultu ja ymmärretty, Néstor arvosteli vaimoaan rumaksi, vuosina 1989-1999 presidenttinä ollut Menem pohdiskeli radio-ohjelmassa. 

Menem toivoo ruumiinavausta

Menem sanoo, ettei hänelle ole todisteita teorialleen, mutta sanoo, että Kirchnerille pitäisi tehdä ruumiinavaus epäilysten selvittämiseksi. 

Presidenttinä 2007-2015 toiminutta Cristina Fernández de Kirchneriä on epäilty myös miehensä ampumisesta. Huhujen mukaan pariskunnalla olisi ollut äänekäs riita kodissaan ennen Néstor Kirchnerin kuolemaa.  

Presidentin kuoleman tutkineiden lääkärien mukaan Néstor Kirchner kuoli sydämen vajaatoiminnasta johtuvaan sydänkohtaukseen. Kuolinvuonnaan hänet oli viety kahdesti sairaalahoitoon sydänvaivojen takia, lääkärit ovat sanoneet.

Syyttäjän outo kuolema 

Fernándeziin on myös yhdistetty syyttäjä Alberto Nismanin outo kuolema viime vuoden tammikuussa.

Nisman tutki vuonna 1994 Buenos Airesissa tehtyä synagoga-iskua, jossa kuoli 85 ihmistä. Hän oli halunnut Fernándezin oikeuteen tapaukseen liittyen. Myöhemmin keväällä 2015 oikeusistuin hylkäsi syytteet Fernándezia vastaan. 

Menem, Kirchner ja Fernández edustivat kaikki peronistipuoluetta virassa ollessaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.