Keskellä korruptiosyytöksiä olevaa Argentiinan varapresidenttiä uhattiin aseella – tilanne tallentui videolle

Argentinan varapresidenttiä Christina Fernandez de Kirchneriä uhattiin aseella myöhään torstai-iltana. Laukauksia ei ammuttu eikä hän loukkaantunut, kertoo Reuters.

Välikohtaus tapahtui Fernandez de Kirchnerin Buenos Airesin kodin sisäänkäynnin luona, jonne sadat mielenosoittajat ovat viime päivinä kokoontuneet tukemaan entistä presidenttiä, joka on keskellä korruptioprosessia.

Talousministeri Sergio Massa kutsui välikohtausta "murhayritykseksi".

Kun viha ja väkivalta voittavat keskustelun, yhteiskunnat tuhoutuvat ja syntyy tällaisia tilanteita: murhayritys, hän kirjoitti Twitterissä.

Poliisin edustaja kertoi Reutersille, että aseistettu mies oli pidätetty lähellä asuinpaikkaa ja ase löytyi muutaman metrin päästä tapahtumapaikalta.

Poliisin mukaansa mies saattoi olla brasilialaista alkuperää ja keski-ikäinen.

Hallitus- ja oppositiojohtajat sekä muiden Latinalaisen Amerikan maiden poliitikot ilmaisivat solidaarisuutensa Fernandez de Kirchnerille. Hän toimi presidenttinä kaksi kautta vuosina 2007-2015.

Hänen seuraajansa Mauricio Macri sanoi, että tapaus vaatii "oikeuslaitoksen ja turvallisuusjoukkojen välitöntä ja syvällistä selvittämistä".

– Cristina on rikollisen fasistin uhri, sanoi ensi kuun presidentinvaalien ennakkosuosikki Luiz Inacio Lula da Silva.

– Luojan kiitos hän selvisi vahingoittumattomana, hän jatkoi.

Jotkut poliitikot kuitenkin vähättelivät tapauksen vakavuutta.

– Tämä näyttää olevan epätasapainoisen henkilön kömpelö teko, jolla ei ole mitään tekemistä politiikan kanssa, sanoi lainsäätäjä Martin Tetaz.

Lue myös:

    Uusimmat