Tapparan urakka helpottui huomattavasti – tiistain vastustaja yllättävissä kokoonpano-ongelmissa Nokia Arenalla

Jääkiekon CHL:n puolivälierävaihe käynnistyy tiistaina. Suomalaisjoukkueet aloittavat ottelunsa kotikentällä. Lukko kohtaa saksalaisen Münchenin ja Tappara saa upouudelle Nokia Arenalle vieraakseen ranskalaisen Rouenin.

Tampereen Nokia Arena saa tulikasteensa myös CHL-käytössä, kun Tappara isännöi ranskalaista Rouenia. Rouen aiheutti pienimuotoisen sensaation ensimmäisellä pudotuspelikierroksella pudottamalla itävaltalaisen Red Bull Salzburgin jatkosta.

Puolivälierissä vastus sen kuin kovenee, eikä vähiten siksi, että Tappara on pelannut erinomaista jääkiekkoa koko CHL-kauden. Tappara ansaitsi puolivälieräpaikkansa kaatamalla viime kauden SHL-mestarin Växjön.

Rouenin tilannetta ei helpota se, että joukkue joutuu ensimmäiseen osaotteluun Tampereella varsin vajavaisella joukkueella. Ranskalaisten kokoonpanoon on merkitty ainoastaan 16 pelaajaa. Rouen pelaa ottelun ainoastaan kolmella hyökkäysvitjalla.

Paris-Normandie -lehti kertoo, että syynä ovat joukkueen junioriosaston maajoukkuekiireet. Suuri joukko Rouenin pelaajia on valittu Ranskan U20-joukkueeseen, joka valmistautuu Tallinnassa pelattavaan alle 20-vuotiaiden ykkösdivisioonan MM-turnaukseen. Lehden mukaan päävalmentaja Fabrice Lhenry teki kaikkensa, jotta Théo Gueurif, Quentin Tomasino, Jordan Hervé, Kaylian Leborgne ja Tommy Perret olisivat päässeet mukaan Tampereelle, mutta ilman tulosta.

Lhenry purki tuntojaan lehden haastattelussa.

– On turhauttavaa edetä tähän saakka kilpailussa ja joutua pelaamaan niin vähillä pelaajilla. Täydelläkin joukkueella tämä olisi ollut haastavaa, mutta kolmella hyökkäysketjulla, en tiedä, miten voisimme onnistua.

Lhenry kertoo pyörittävänsä kahta ylivoimakoostumustaan kahdeksalla hyökkääjällä, mikä tarkoittaa sitä, ettei ylivoiman jälkeen ole käytettävissä edes ketjullista tuoreita pelaajia.

– Se on surullista, että juniorimme olisivat halunneet olla mukana tässä seikkailussa ja liittyä maajoukkueeseen tämän jälkeen. Heiltä riistettiin tämä kokemus. Se on sääli heidän ja joukkueemme kannalta. Meillä on vähän vähemmän ratkaisuvoimaa kuin mitä olisi voinut olla, mutta teemme kaikkemme niillä pelaajilla, mitä on käytettävissä. 

Joukkueen kanadalaishyökkääjä Kelsey Tessier ei kuitenkaan piiloudu vajavaisen kokoonpanon taakse. Tessier luo uskoa joukkueeseensa suuren haasteen edessä.

– Meillä on vajaa miehistö, mutta teemme yritämme parhaamme niillä, keitä on mukana. Niiden, jotka pelaavat, pitää nostaa tasoaan.

– Tappara on tietysti suosikki, mutta niin oli Salzburgkin edellisellä kierroksella, ja me voitimme. Jääkiekon hienous on siinä, että mitä tahansa voi tapahtua.

Tessierin mukaan puolivälieräpaikka CHL:ssä merkitsee valtavan paljon Rouenille. Tärkeä ottelu on näkynyt myös kaupungilla.

– Miten voisi olla innostumatta tällaisesta ottelusta. Tällaisten otteluiden takia me pelaamme jääkiekkoa, Tessier sanoo.

– Ihmiset ovat pysäytelleet minua kaupungilla puhuakseen ottelusta ja toivottaakseen onnea. 

Lhenrylla on selkeä pelisuunnitelma Nokia Arenalla käytävään mittelöön.

– Tavoitteena on pysyä niin lähellä Tapparaa kuin mahdollista. Kotiottelussa täyden katsomon tuoman euforian kanssa ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu.

CHL:n puolivälierien ensimmäiset osaottelut alkavat tiistaina kello 19. Jatkopaikka ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja