Tapparan suureksi sankariksi noussut hyökkääjä vaihtaa maisemaa – SM-liiga-seura nappasi mestarikaksikon Tampereelta

Marcus Davidsson iskee ratkaisumaalin jatkoerässä – Tapparan Suomen mestariksi! 0:57
Marcus Davidsosn iskee ratkaisumaalin jatkoerässä – Tapparan Suomen mestariksi!

Ruotsalaiset jääkiekkoilijaveljekset Marcus ja Jonathan Davidsson siirtyvät Porin Ässiin. Hyökkääjät ovat solmineet porilaisten kanssa vuoden mittaiset sopimukset.

Davidssonit siirtyivät kesken päättyneen Tapparaan ruotsalaisesta SHL-seurasta HV71:stä. Edelliskaudella Davidssonit olivat auttamassa HV71:tä sarjanousuun Allsvenskanista.

Hyökkääjät esiintyivät Tampereella edukseen. Kausi päättyi mestaruusjuhliin.

Laitahyökkääjänä viihtyvä Jonathan Davidsson, 26, pelasi runkosarjassa 25 ottelua, joissa saalisti tehot 5+7. Pudotuspeleissä 14 ottelussa syntyivät tehot 1+2. 24-vuotias keskushyökkääjä Marcus Davidsson puolestaan tahkosi runkosarjassa 31 ottelua, joissa keräsi pisteet 8+15. Pudotuspeleissä syntyi neljä maalia.

Maaleista viimeinen oli erityisen makoisa, sillä Davidsson ratkaisi viidennen loppuottelun jatkoajalla Tapparalle Suomen mestaruuden.

Voit katsoa Davidssonin mestaruuden ratkaisseen osuman pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Molemmat veljekset ovat esiintyneet urallaan Ruotsin maajoukkueessa, Jonathan yhdeksän ja Marcus kolme kertaa. Jonathanilla on lisäksi vyöllään yhdeksän NHL-ottelua Ottawa Senatorsissa. 

– Davidssonin veljekset ovat voittaneet viimeiset kaksi kautta putkeen sarjansa mestaruuden. Marcuksella ja Jonathanilla on juuri niitä ominaisuuksia, mitä modernissa jääkiekossa tarvitaan, eli nopeutta ja pelitaitavuutta sekä kykyä pelata erikoistilanteissa, Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen sanoo seuran tiedotteessa.

– Pelaajien lahjakkuus on korkealla tasolla ja ikäprofiililtaan he ovat pelaajia parhaassa iässä. Olemmekin erittäin tyytyväisiä, että he halusivat tulla Poriin kehittymään ja kantamaan vastuuta.

Lue myös:

    Uusimmat