Tappara-tähti pyyhki hikeä SM-liigan finaalisaunassa ja sai valtavan apinan selästään – "Sanotaanko näin, että tuntuu hyvältä"

Jääkiekon SM-liigassa Tampereen Tappara johtaa nyt finaalisarjaa voitoin 2–0. Toinen kiinnitys irtosi, kun Tappara kaatoi lauantain vierastaistossa TPS:n jatkoerässä lukemin 2–1. Tapparan riveissä tähtihyökkääjä Waltteri Merelä sai valtavan helpotuksen, kun hän osui vihdoin maalitolppien väliin.

Tällä kaudella muun muassa Leijonissa nähty Merelä, 23, iski runkosarjan 57 ottelussa 21 maalia ja 44 tehopistettä. Odotusarvot olivat korkealla, kun kevään taival alkoi.

11 ottelua, nolla tehtyä maalia. Lauantaina Turussa nähtiinkin vapautunut mies.

Merelä naulasi ison osuman, kun hän siirsi avauserässä Tapparan 1–0-johtoon.

Video Merelän maalista näkyy jutun yläreunasta.

– Oli vähän päässyt apina kasvamaan selässä. Täytyy muistaa kuitenkin se, että olemme pystyneet voittamaan näitä pelejä. Ei tässä auta tuskailla, pitää vain pystyä auttamaan joukkuetta. Mutta sanotaanko näin, että tuntuu hyvältä, Merelä myöntää MTV Urheilulle.

Merelä huikkasi jo C Moren etätaukohaastattelussa siitä, miten Turun Gatorade Center oli kirjaimellisesti kuin höyrysauna.

– Huomasi jäällä, että nyt oli todella kuuma, Merelä hämmästeli.

VIDEO: Tapparan avausmaalintekijältä Waltteri Merelältä erikoinen huomio Turusta

Tapparan avausmaalintekijältä Waltteri Merelältä erikoinen huomio Turusta 1:50

Osatekijä lämmölle tuli illan näytöksestä. Laidat ryskyivät, kun TPS ja Tappara pelasivat yhden kevään fyysisimmän ottelun.

– Nämä ovat hienoja pelejä, kun taistellaan aivan viimeiseen metriin ja senttiin asti. Kovaa taklauspeliä – pysymme vastaamaan siihen myös jatkossa, Merelä ilmoitti.

Ilta kääntyi Tapparan iloksi, vaikka TPS pystyikin nousemaan vieraiden rinnalle. Ensimmäisessä jatkoerässä Charles Bertrandin osuma toi Tapparalle toisen kiinnityksen.

– Saimme hyvän startin peliin, mutta sen jälkeen annoimme ihan täysin avaimet kaverin käsiin. Pelasimme kaksi erää vaisusti. Tietysti voitto on tärkein juttu, mutta tiedämme kaikki sen, että pystymme parempaan, Merelä vaati.

Sarja jatkuu maanantaina Tampereella. Tuolloin Merelä, Patrik Virta ja Veli-Matti Savinainen pääsevät taas hyvin todennäköisesti kamppailemaan TPS:n tähtitrioa (Mikael PyyhtiäJuuso PärssinenMarkus Nurmi) vastaan.

– He ovat huippupelaajia ja tiedostamme sen. Mutta luotamme siihen, että mikä tahansa meidän ketjuistamme voi pelata heitä vastaan.

– Meidän pitää vain luottaa omaan yhteispeliimme, pikkuisen rauhoittaa tekemistä, pelata fiksummin ja tuoda apuja lähemmäs. Sitä kautta se tulee, Merelä viitoitti tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat