Tapparan mestaruusjuna pysäkin päässä pääteasemalta! TPS kaatui kolmannen kerran

Tapparan johto kasvaa – Otto Leskinen nousee ja täräyttää kiekon takanurkkaan 1:23
Otto Leskisen 2-0-maali jäi voittomaaliksi Tapparan kotivoitossa TPS:ää vastaan.

Tappara on voiton päässä jääkiekon Suomen mestaruudesta. Tamperelaiset ottivat jo kolmannen kiinnityksen Kanada-maljaan kukistamalla kotikaukalossaan TPS:n maalein 3-1.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa yli puoliväliin asti, kunnes maalin edustalle vapaaksi jäänyt Veli-Matti Savinainen sivalsi ylivoimalla Anton Levtchin nopeasta yhden kosketuksen syötöstä kiekon ohi TPS-vahti Andrei Karejevin.

Tapparan ylivoima jauhaa tehokkaasti: Veli-Matti Savinainen vie isännät johtoon 1:22
Veli-Matti Savinainen iski Tapparan johtoon ensimmäisestä ylivoimasta.

Pahasti hyökkäyspelinsä kanssa ongelmissa ollut TPS alkoi olla jo toisen erän lopussa sillassa puolustaja Otto Leskisen lauottua 2-0-maalin.

Turkulaisten kiri alkoi kuitenkin heti kolmannen erän alussa. Jack Rodewald pääsi sutaisemaan rystyllä irtokiekon Tappara-maaliin.

TPS:n tasoitusyritykset jäivät kuitenkin vähiin. Lopulta Petteri Puhakka teki ratkaisun lyömällä Tapparan 3-1-osuman tyhjään maaliin.

TPS mukaan peliin – Jack Rodewald tirpaisee kavennusosuman 1:18
Jack Rodewald toi pudotuspelien toisella maalillaan TPS:n 1-2-lukemiin.

Suomen mestaruus on katkolla jo tiistaina Turussa pelattavassa neljännessä loppuottelussa. Liigahistoriassa yksikään joukkue ei ole noussut voittoon oltuaan finaalisarjassa 0–3-tappiolla.