Tappara seisoo tai kaatuu tämän miehen mukana – epäilijät odottavat epäonnistumista vesi kielellä: "Nautin edelleen siitä"

Valokeilassa Christian Heljanko – C Moren asiantuntija Niklas Bäckström nostaa esiin ison muutoksen Tapparan tähtivahdista 5:32
Christian Heljanko on valokeilassa SM-liigan finaaleissa. Mitä maalivahti miettii saamastaan kritiikistä ja minkä C Moren asiantuntija Niklas Bäckström näkee muuttuneen finaalivuonna?

Maalivahti on pudotuspeleissä suurin yksittäinen tekijä joukkueensa menestyksen ratkaisijana. Tapparan Christian Heljanko tietää hyvin, millaiset paineet ykkösmaalivahdin harteille SM-liigan playoffseissa on ladattu.

Heljanko pelaa Tapparan maalilla nyt kolmansia pudotuspelejään ykkösvastuussa. Aiemmat keväät 2019 ja 2021 päättyivät joukkueen osalta välierätappioon ja pronssiotteluun. Nyt käsillä ovat hänen uransa ensimmäiset SM-finaalit.

25-vuotias Heljanko ei vielä toistaiseksi ole säkenöinyt Tapparan maalilla, mutta keskiviikon finaaliavauksessa hän torjui varmoin ottein 2–1-voiton TPS:stä. Hän tietää hyvin, ettei mopoa saa päästää keulimaan, mutta tunnustaa elävänsä kriitikoiden näpäyttämisestä.

– Nautin edelleen siitä, että pääsen joka päivä todistamaan, että jotkut ovat olleet väärässä, ovat edelleen väärässä ja varmasti on niitä, jotka edelleen uskovat, ettei siitä ole voittamaan, Heljanko kertoo C Moren haastattelussa.

Heljangon koko haastattelun voi katsoa jutun videolta. C Moren asiantuntija Niklas Bäckström nostaa videolla esiin havaintonsa Tappara-vahdin torjuntatyylin muutoksesta tällä kaudella.

Lue myös:

    Uusimmat