Tappara sai karmean selkäsaunan – HIFK hävisi karvaalla tavalla

Skellefteå löylytti Tapparaa jääkiekon CHL:ssä kotonaan maalein 6–1. HIFK kärsi puolestaan 2–3-tappion kirvelevällä tavalla Frölundalle.

Skellefteå siirtyi Tapparaa vastaan ensimmäiselle erätauolle jo tylyssä 4–1-komennossa, ja ruotsalaisseura osui vielä kahdesti toisessa erässä. Skellefteån johtotähtenä hääri tehopisteet 3+1 naulannut Joakim Lindström.

Tappara varmisti pudotuspelipaikkansa, kun Lugano jäi myöhemmin tiistai-iltana päättyneessä ottelussa ilman pisteitä Eisbären Berliniä vastaan. Ottelu päättyi berliiniläisisäntien 6–3-voittoon.

Tappara on viiden ottelun jälkeen yhä lohkon ykköspaikalla kymmeneellä pisteellään. Skellefteå nousi yhden pisteen päähän yhdeksään pinnaan. Luganolla on seitsemän ja Eisbären Berlinillä neljä pistettä.

Tappara ja Skellefteå kohtaavat uudelleen ensi viikon tiistaina lohkon päätösottelussaan, sillä kertaa Tampereella. Joka lohkosta pudotuspeleihin etenevät kaksi parasta joukkuetta.

Frölundan Carlsson ratkaisi alivoimalla

HIFK ja Frölunda kävivät tiukan väännön paremmuudestaan, joka päättyi HIFK:n kannalta karvaasti. Patrik Carlsson kihautti vierasjoukkue Frölundan 3–2-voittomaalin kolmannen erän puolivälissä alivoimalla.

Frölunda iski alivoimalla vaarallisesti. Carlsson hoiti tolppalaukauksensa irtopalan reppuun.

HIFK:sta kaudelta 2017–18 tuttu Carlsson oli aiemmin kolmannessa erässä viimeistellyt entistä seuraansa vastaan Frölundan 2–2-tasoituksen heti Jordan Schmaltzin ylivoimalla tulittaman HIFK:n johtomaalin jälkeen. Carlsson oli mukana joukkueensa jokaisessa maalissa tehoin 2+1.

HIFK on ennen lohkovaiheen päätöskierrosta B-lohkossa kolmantena. Frölunda johtaa lohkoa 11 pisteellä, ja toisena oleva Zürich Lions on 10 pisteessä, kun taas HIFK:lla on kahdeksan pinnaa. Yhden pisteen kasaan saanut BK Mladá Boleslav jää varmasti lohkojumboksi.

HIFK pelaa ensi viikon tiistaina lohkovaiheen päätöspelinsä Frölundan vieraana. Ilman voittoa tuosta pelistä HIFK:n taival CHL:ssä päättyisi varmuudella.

TPS:lle hiukan lohtua

Vaikean CHL-alkukauden tahkonnut TPS ylsi viimein voittoon lyömällä Växjö Lakersin kotonaan maalein 3–1. Aarne Intonen iski turkulaisille kaksi häkkiä, ja Eetu Liukas iski päätöslukemat tyhjään rysään.

TPS nousi ennen päätöskierrosta neljään pisteeseen, mutta on yhä lohkojumbona. Växjöllä on seitsemän pistettä.

Lohkokärki Pinguins Bremerhavenilla ja Sparta Prahalla on vielä kaksi ottelua jäljellä. Pinguinsilla on neljän pelin jälkeen yhdeksän ja Spartalla seitsemän pistettä.