Tappara esittelee kovaotteisen puolustajajärkäleen – Petteri SIhvoselta epäilyksen varjo Ilveksen Antti Pennasen ylle: "Se sielu siellä"

"Oikea herkkupala tulossa" - uudistuneet Tappara ja Ilves kohtaavat SM-liigan jättiottelussa 6:55
"Oikea herkkupala tulossa" - uudistuneet Tappara ja Ilves kohtaavat SM-liigan jättiottelussa

Tappara ja Ilves kohtaavat torstai-iltana SM-liiga-kauden ensimmäisessä Tampereen paikalliskamppailussa. Asiantuntija Petteri Sihvonen pohtii Leijona-kytköksen vaikutusta Ilves-käskijä Antti Pennaseen.

Tappara esittelee ottelussa uuden puolustajan, kun yhdysvaltalainen Luke Witkowski pelaa ensimmäisen ottelunsa kirvespaidassa. Witkowskin sopimus julkistettiin jo viime viikolla, mutta urallaan yli 100 NHL-ottelua pelanneen puolustajan debyytti on antanut odottaa itseään.

Witkowski aloittaa Tappara-uransa kakkosparissa Otto Leskisen rinnalla.

Joukkueet lähtevät hegemoniakohtaamiseen varsin erilaisista asetelmista. Tappara on uuden päävalmentajansa Rikard Grönborgin johdolla seilannut voitosta voittoon ja johtaa sarjaa. Antti Pennasen käskemä Ilves puolestaan on valahtanut kolmen ottelun tappioputkeen.

Asiantuntija Petteri Sihvonen arvioi ottelun lähtökohtia MTV:n Liigaviikko-ohjelmassa.

Grönborgin peluuttama jääkiekko ei ole ainakaan vielä tuloksista huolimatta vakuuttanut Sihvosta. Sihvonen näkee, ettei Grönborg lähde muuttamaan pelissä mitään Ilvestä vastaan.

Eivät he muuta mitään. Miksi muuttaisivat, kun ovat saaneet tulosta aikaan. Omasta mielestään eivät ole voittaneet väärin. Se on vain minun mielipide, että ovat voittaneet väärin.

Ilvestä Sihvonen pitää teoreettisella tasolla pahimpana mahdollisena vastuksena Tapparalle. 

Pennanen on vaihtanut Ilveksen pelitavan, Sihvonen sanoo.

Ilveksen vaikeaan jaksoon Sihvonen löytää nopeasti yhden mahdollisen selityksen, joka liittyy tällä viikolla uutisoituun Antti Pennasen mahdolliseen nimittämiseen Suomen miesten maajoukkueen päävalmentajaksi.

Asiantuntijan mukaan joukkueen peli ei ole kehittynyt kahteen viikkoon.

– Minä en keksi mitään muuta kuin... Raimo Summanenkin sanoi josain jääkiekkojulkisuudessa, että Ilveksestä on jotain kuollut.

– Viime aikoina ei ole ollut oma itsensä. Rakenteet ovat kunnossa, mitä nähdään. Mutta se sielu siellä. Onko valmentaja yhtään lietsonut?

Sihvonen uskoo kuitenkin Tappara-ottelun innostavan myös Pennasta.

Voit katsoa pääkuvan paikalla olevalta videolta, miten Sihvonen arvioi sekä Tapparan että Ilveksen tilannetta.

Tapparan ja Ilveksen kohtaaminen nähdään C Moressa ja Subilla. Ottelun ennakkostudio käyntiin kello 18 ja itse ottelu kello 18.30.

Lue myös:

    Uusimmat