Tappamisesta ja Amerikan tuhosta haaveillut nuori mies aikoi matkustaa Isis-alueelle – muutaman sadan dollarin lipulla pääsikin poliisin pahnoille

7:36
Pitäisikö Isis-naiset ja -lapset hakea Syyriasta Suomeen? Näin muslimiyhteisössä ajatellaan

Yhdysvalloissa nuori mies on pidätetty hänen aiottuaan matkustaa Lähi-Itään liittyäkseen terroristijärjestö Isisin riveihin.

Nyt 22-vuotiaan Ahmad Khalil Elshazlyn puheet Isisiin liittymisestä olivat alkaneet viranomaisten mukaan viime vuonna. Sittemmin mies säästi hieman rahaa ja oli aikeissa matkustaa laivalla Turkkiin välttyäkseen lentokenttien tiukalta seulalta.

Mies oli aiemmin puhunut eräässä kokoontumisessa, että Amerikan tulisi palaa, kuten Yhdysvallat on polttanut muslimeja. Nuorukainen oli kertonut myös tuttavilleen pohtineensa, että matkaamalla Isis-alueelle hän voisi tehdä sodan eteen huomattavasti enemmän.

– Jos menisin sinne, voisin tappaa enemmän ja saada enemmän palkintoja, nuori mies oli sanonut.

Hän oli ehtinyt jo maksaa matkastaan muutaman sadan dollarin summan nimeämättömälle taholle, mutta miehen Isis-haaveet katkesivat pidätykseen Connecticutin osavaltiossa sunnuntaina. 

Mies luuli tuolloin olleensa matkalla laivalle. Miehellä on Yhdysvaltain kansalaisuus.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja