Tapio Liinojan kassi:

- 4 porkkanaa - lanttuja - kyssäkaali - muikkuja - lakkoja - kuha

Vihreän keittiön reseptit:

Friteeratut muikut ja jugurttikastikedippi

muikkuja vaaleata leipää kananmuna suolaa valkopippuria mustapippuria sitruunan mehua öljyä ruuanvalmitusjugurttia

Renssaa muikut. Hienonna vaaleaa leipää raasteeksi yleiskoneessa, mausta suolalla ja valkopippurilla. Kieritä muikut rikotussa kananmunassa ja sitten leipäraasteessa. Uppopaista nopeasti kuumassa rypsiöljyssä. Sekoita ruuanvalmistusjugurtin joukkoon mustapippuria ja 1/2 sitruunan mehu.

Kuhakeitto

sipulia porkkanoita 2 valkosipulinkynttä 3 rkl tomaattipyrettä smetanaa suolaa pippuria

Kuori ja pilko runsaasti sipulia, porkkanoita, valkosipulinkynsiä. Paahda vähän pannulla ja laita kattilaan. Lisää vettä niin että peittyvät ja anna kiehua. Lisää 3 rkl tomaattipyrettä ja vettä, mausta suolalla ja pippurilla. (voit myös lisätä joukkoon vähän suolakurkkua kuutioituna ja suolakurkkulientä sekä lisätwistiä oliivirenkailla). Lisää kuhanpalat kun sipuli on pehmennyt ja keitä vielä noin 5 minuuttia hiljaisella tulella, tarkista maku ja tarjoile smetanan kanssa.

Pariloitua kuhaa ja vokattuja kasviksia

kuhaa porkkana lanttu sipuli öljyä currya chiliä sokeria suolaa pippuriakermaa sitruunamehua

Fileoi kuha ja pariloi kuumalla pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Suikaloi porkkana, lanttu ja sipuli ja vokkaa tilkassa öljyä. Mausta curryllä, chilillä, ja sokerilla. Lisää lopuksi joukkoon tilkka kermaa (tai kookosmaitoa). Raasta lisukkeeksi kyssäkaalia, joka on maustettu suolalla ja sitruunanmehulla.

"Lappeenranta"-jälkiruoka lakoista

lakkoja kermaa Cointreau-likööriäsokeria mintun lehtiä

Paseeraa lakat siivilänläpi, lisää mehun joukkoon Cointreau-likööriä ja sokeria. Kaada pieneen kuppiin, valuta päälle ohueksi vatkattua kermaa, koristele mintun lehdellä.

Lue myös:

    Uusimmat