Mainos

Tapaus Hannele Laurila puhutti musiikkimessuilla

Viihdealan yrittäjän Hannele Laurilan ja TV 2:n toimittajan Juha Pärssisen välistä riita-asiaa puitiin käräjäsalin ulkopuolisella foorumilla Tampereen musiikkimessuilla lauantaina.

Laurilaa miljoonaluokan veronkierrosta tv-ohjelmassaan epäillyt Pärssinen sekä asian kiistävä Laurila olivat itse läsnä Musiikki & Media -tapahtuman yhteyteen järjestetyssä harvinaislaatuisessa paneelikeskustelussa.

Toimittaja Pärssinen epäili elokuussa Ajankohtaisen kakkosen lähetyksessä, että Laurila on harjoittanut manageritoimintaa, mutta jättänyt suorittamatta siitä säädetyn 22 prosentin arvonlisäveron maksamisen. Hänen mukaansa Laurila on itse esiintynyt manageri-nimikkeellä hoitaen artistiensa asioita ammattimaisesti, mutta ilmoittanut verottajalle toimenkuvakseen ohjelmatoimiston pyörittämisen, mikä taas ei kuulu arvonlisäveron piiriin.
-Manageri-sanan käyttö ei ole tässä ratkaisevaa, vaan yrityksen tosiasiallinen toiminta, sanoi paneeliin osallistunut Laurilan lakimies Jorma Ratia. Hänen mukaansa Laurila on vain tehnyt ohjelmatoimistolle luonteenomaista myynninedistämistä ja markkinointia.

Laurila on jättänyt Pärssisen ohjelmasta poliisille tutkintapyynnön, jossa pyydetään selvittämään onko Pärssinen esimiehineen syyllistynyt julkiseen herjaukseen ja yksityiselämän loukkaukseen, joka on haitannut Laurilan liiketoimia.
-Laurilan yritysten verotarkastus on yhä kesken, väitti Pärssinen uskoen verottajan päätyvän hänen epäilyksensä vahvistavalle kannalle. Laurilan juristi Ratia ei kommentoinut vaan ihmetteli, mistä toimittaja voi tietää yksityisen yrityksen ja verottajan välisiä asioita.

Ratia ihmetteli Pärssisen motiiveja ohjelman tekoon ylipäänsä. Hänen mukaansa on outoa, että "muutaman miljoonan markan liikevaihdolla" toimivan yrityksen asiat otetaan laajalti julkisuuden valokeilaan. Hän arveli tv-kanavien kiristyneen katsojakilpailun olleen osasyynä viihdejulkkiksen valitsemiseen aiheetta "henkilöjahdin" kohteeksi. Pärssinen ei kiistänyt, etteikö Laurilan näkyvä julkinen rooli olisi saattanut vaikuttaa aiheenvalintaan.
-Yksittäisen yrityksen veroasioilla voi olla laajempaakin yhteiskunnallista merkitystä, puolustautui Pärssinen. Värikäs keskustelu keräsi äärelleen liki salintäyteisen yleisön hotelli Ilveksessä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.