Tanskassa etsitään kahta miestä epäiltynä Kööpenhaminan ampumisesta: Poliisi pidättänyt 18-vuotiaan, jonka ei uskota kuuluneen varsinaiseen ampujakaksikkoon

Tanskassa 18-vuotias mies on pidätetty Kööpenhaminan Christianian eilisen ampumisen vuoksi. 

Poliisi kuitenkin etsii lisää epäiltyjä ampumiseen liittyen, sillä 18-vuotiaan ei uskota kuuluneen eilen illalla tulen avanneeseen kaksikkoon.

Mediatietojen mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun kaksi naamioitunutta miestä meni eilen illalla Christianiaan alueelle, jossa käydään huumekauppaa. Paikan päällä miehet ampuivat laukauksia ulkona, minkä jälkeen he menivät läheiseen rakennukseen ja ampuivat siellä kolmikymppisen miehen kuoliaaksi. Mieheen osui kuusi laukausta.

Poliisi on sanonut kuolonuhrin olleen tunnettu moottoripyöräjengien piireissä. Poliisin mukaan sitä mahdollisuutta ei voida sulkea pois, että ampuminen liittyisi jengien välisiin riitoihin Christianian alueella.

Ampumisessa myös haavoittui neljä ihmistä. Poliisi kertoi eilen, että haavoittuneista yhden tila oli kriittinen mutta vakaa. Muut haavoittuivat lievästi.

Toinen epäilty vapautettiin aiemmin

Pidätetyn 18-vuotiaan miehen epäillään osallistuneen surman suunnitteluun ja kahden epäillyn pakenemiseen. Miehen asianajajan mukaan tämä kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Aiemmin Christianian ampumisesta otettiin kiinni myös toinen epäilty, mutta hänet vapautettiin kuulusteluiden jälkeen, kertoi Kööpenhaminan poliisi viestipalvelu X:ssä.

Tieto ampumisesta tuli eilen illalla puoli kahdeksan tienoilla paikallista aikaa.

Ruotsalaisen uutistoimisto TT:n mukaan Christianian asukkaat ovat vaatineet, että poliisi lopettaisi alueella avoimesti käytävän huumekaupan. Poliisi on sanonut rikollisjärjestöjen otteiden viime aikoina koventuneen alueella.

Lue myös:

    Uusimmat