"Joku ampuu konekiväärillä": Yksi kuoli ja neljä loukkaantui ampumisessa Kööpenhaminassa – uhri tunnettu moottoripyöräjengipiireissä

Yksi ihminen on kuollut ampumisessa Kööpenhaminassa Christianiassa, kertoo paikallinen poliisi. Lisäksi neljän ihmisen kerrotaan haavoittuneen.

Haavoittuneista yhden tilan poliisi sanoo olevan kriittinen mutta vakaa. Muut haavoittuivat lievästi.

Poliisi kertoi lauantaina ottaneensa kaksi ihmistä kiinni. Sunnuntaina toinen kiinni otetuista vapautettiin kuulusteluiden jälkeen, Kööpenhaminan poliisi kertoo viestipalvelu X:ssä. Toisen osalta kuulustelut ovat kesken, poliisi kirjoittaa.

Kuolonuhri on 30-vuotias mies, jonka poliisi kuvailee olevan tunnettu moottoripyöräjengipiireissä.

Poliisi kertoo etsivänsä kahta ampumisesta epäiltyä, joiden se sanoo paenneen paikalta ampumisen jälkeen.

Poliisi on eristänyt laajan alueen tapahtumapaikalla. Tieto ampumisesta tuli illalla puoli kahdeksan tienoilla paikallista aikaa.

Martin Kajberg Kööpenhaminan poliisista kertoi aiemmin illalla, että poliisi työskentelee paikalla intensiivisesti ja selvittää, mitä on tapahtunut.

Norjalainen VG on haastatellut kahta paikalla ollutta silminnäkijää.

– Kaikki juoksivat ulos ja heidän kasvonsa olivat täysin kalpeat. He juoksivat ja juoksivat ja juoksivat, todistaja kertoo.

– Paikalla olleet sanoivat, että "joku ampuu konekiväärillä".

Tanskan TV2:n julkaisemalla videolla näkyy useita hälytysajoneuvoja ja poliisiautoja. 

Poliisin mukaan ampumisen syynä ovat mahdollisesti jengien väliset kiistat, jotka saattavat liittyä alueella käytävään huumekauppaan.

Aftonbladet kertoo, että Christianian asukkaat protestoivat aiemmin elokuussa rikollisryhmiä vastaan ​​ja vaativat poliisia sulkemaan Pusher Streetin ympäristössä tapahtuvan avoimen huumekaupan. Poliisi         on sanonut rikollisjärjestöjen otteiden viime aikoina koventuneen alueella.

Lue myös:

    Uusimmat