Mainos

Tanskan poliisi pysäytti pakolaisten marssin Ruotsiin

Tanskassa poliisi on pysäyttänyt turvapaikanhakijoiden marssin kohti Ruotsin rajaa.

Pakolaiset hyväksyivät sen, että heidät vietiin poliisiasemille EU:n sääntöjen mukaista rekisteröintiä varten.  

Poliisin mukaan tilanne haluttiin ratkaista keskustelujen avulla. Tunteja kestäneen neuvonpidon jälkeen suurin osa marssille osallistuneista noin 150 ihmisestä suostui nousemaan linja-autoihin. Niillä heidät kuljetettiin poliisiasemille.  

Osa turvapaikanhakijoista kuitenkin jatkoi patikkamatkaa, ja siksi poliisi sulki moottoritie E47:n liikenteeltä. Tien varrelle oli saapunut useita vapaaehtoisia, jotka tarjosivat kävelijöille vettä, ruokaa ja vaatteita.  

-Teen tämän lasten takia, sanoi Sue, joka jakoi vesipulloja ja vaatepaketteja.  

Pääministeri Lars Lökke Rasmussen ilmoitti aiemmin päivällä tiedotustilaisuudessa, että Tanskaan on vuorokauden aikana tullut noin 400 pakolaista. Hänen mukaansa ketään ei päästetä jatkamaan matkaa Ruotsiin.  

-Emme vain voi olla piittaamatta sitoumuksistamme ja lähettää heitä Ruotsiin ilman Ruotsin suostumusta, koska tällöin tekisimme samoin kuin monet muut maat. Tämä on syy siihen, että Euroopan turvapaikkajärjestelmä on valtavan paineen alaisena, Lökke Rasmussen sanoo.

MTV Uutiset järjestää keskiviikkona 9. syyskuuta suuren pakolaispäivän, joka huipentuu suoraan tv-lähetykseen kello 20-22 MTV3-kanavalla. ”Turvapaikkana Suomi - pakolaiskeskustelu MTV:llä” kokoaa yhteen asiantuntijat, päättäjät sekä kansalaiset keskustelemaan muun muassa pakolaiskriisin tuomista kustannuksista, peloista sekä erilaisista tavoista auttaa hädässä olevia. Osallistu keskusteluun #turvapaikka. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.