Mainos

YK:n pääsihteeri: Toimikaa vastuullisesti ja inhimillisesti pakolaisia kohtaan

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon kehottaa Euroopan johtajia toimimaan vastuullisesti ja inhimillisesti pakolaisia kohtaan.

Hän on myös kutsunut johtajia kokoukseen käsittelemään siirtolaisten ja pakolaisten asioita.  

Ban on myös ottanut viime päivinä yhteyttä seitsemän eurooppalaisen maan hallitukseen pakolaiskysymyksessä, kertoi pääsihteerin tiedottaja Stephane Dujarric tiistaina. Ban on soittanut Itävallan, Tshekin, Saksan, Kreikan, Unkarin, Puolan ja Slovakian päättäjille.  

Keskusteluissa Ban on korostanut, että suuri enemmistö Eurooppaan saapuvista ihmisistä on pakolaisia, jotka pakenevat sotaa ja väkivaltaa ja joilla on oikeus hakea turvapaikkaa ilman minkäänlaista syrjintää.  

Pääsihteerin ehdottama korkean tason kokous pidetään New Yorkissa 30.9. Samaan aikaan on koolla YK:n yleiskokous, johon odotetaan lähes 150:tä valtion päämiestä.  

MTV Uutiset järjestää keskiviikkona 9. syyskuuta suuren pakolaispäivän, joka huipentuu suoraan tv-lähetykseen kello 20-22 MTV3-kanavalla. ”Turvapaikkana Suomi - pakolaiskeskustelu MTV:llä” kokoaa yhteen asiantuntijat, päättäjät sekä kansalaiset keskustelemaan muun muassa pakolaiskriisin tuomista kustannuksista, peloista sekä erilaisista tavoista auttaa hädässä olevia. Osallistu keskusteluun #turvapaikka.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.