Mainos

Nord Stream 2:lle todennäköisesti satojen miljoonien lisälasku – putki rakennettava Tanskan talousvesille

Tanska sallii Nord Stream 2 -kaasuputken vetämisen ainoastaan talousvyöhykkeensä kautta, kertoo maan energiavirasto. Tämä tarkoittaa, ettei putkea saa rakentaa Tanskan aluevesille kuten kaasuputkiyhtiö alunperin toivoi. Tanskan päätöksen vuoksi kaasuputkihanketta odottaa nyt todennäköisesti satojen miljoonien lisäkustannus ja usean kuukauden viivästys. 

Venäjältä Saksaan rakennettavan putken on suunniteltu kulkevan Tanskan alueella merenpohjassa Bornholmin saaren läheisyydessä. Tanskan päätöksen myötä putken on kierrettävä Bornholmin saaren kaakkoispuolelta. 

Kaasuputkihanketta on arvosteltu voimakkaasti muun muassa siitä, että se lisää Euroopan riippuvuutta venäläisestä energiasta. Yhdysvallat on uhannut asettaa pakotteita kaasuputkihanketta vastaan. Tanska on ollut yksi vastahankaisimmista Pohjoismaista, ja maa on viivytellyt lupien myöntämistä viimeiseen saakka. Kokonaan Tanska ei kuitenkaan voi kaasuputkihanketta estää.

2:24
Tanska oli lokakuun alussa vastahankainen putken vetämiselle.

Suomi ja Ruotsi ovat antaneet luvat putken rakentamiselle jo aiemmin. Nord Stream 2 kulkee Itämerellä molempien maiden talousvyöhykkeen kautta.

Nord Stream 2 -yhtiö pyrkii minimoimaan Tanskan ratkaisun aiheuttamat haitat ja toteuttamaan projektin päätökseen mahdollisimman nopealla aikataululla. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja