Tanska paukutti upeita maaleja Itävallan verkkoon – tilillä pelkkiä voittoja

Tanska ja Itävalta pelasivat vauhdikkaan ottelun MM-kisojen A-lohkossa.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Itävalta to 16.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Tanska aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä, kun Winnipeg Jetsissä kiekkoileva tähtipelaaja Nikolaj Ehlers iski juutit johtoon. Itävalta nousi tasoihin, kunkokenut 36-vuotias Thomas Raffl osui ylivoimalla. Itävalta pysyikin Tanskan kyydissä reilut kaksi erää, mutta lopussa ero repsahti isoksi.

Tanskan kaksi seuraavaa osumaa olivat todella komeita. Niklas Andersen kiskaisi ranteella aivan maalin ylänurkkaan, kun keikko painui verkkoon yläriman kautta. 3–1-maalissa Jesper Jensen lähetti matkaan sellaisen kanuunan, että Itävallan maalilla David Kickertillä ei olllu mahdollisuuksia.

Tanska karkasi lopulta ottelussa 6–2-voittoon, kun Nickals JensenStefan Lassen ja Patrick Russell osuivat vielä juuteille.

Tanska nousi A-lohkossa kahdeksaan pisteeseen. Se on voittanut aiemmissa otteluissaan Ranskan ja Unkarin.

Norja kaatoi Slovenian

Norjalle riitti yksi ainoa maali Sloveniaa vastaan, kun ottelu päättyi vuonomaan eduksi 1–0.

Norjan maalin laukoi Thomas Berg-Paulsen ensimmäisessä erässä. Ottelun loppuhetkillä Slovenia painoi raivokkaasti päälle, mutta ei saanut kiekkoa Norjan maaliin.

Norjalle voitto oli turnauksen enismmäinen. Se nousi B-lohkossa viidenneksi. Slovenia on hävinnyt kaikki kolme otteluaan.