Mainos

Tangomarkkinoiden juontajat valmiina tuliseen finaaliin

Tangomarkkinoiden juontajaduon välinen kemia lupailee rempseää loppukilpailua.

Tangomarkkinoiden näkyvin juontajakaksikko, Karita Tuomola ja Janne Porkka, on valmis huomiseen tulikokeeseensa. Molemmat ovat olleet tangotunnelmissa mukana ennenkin, mutta finaalin juontaminen on duolle uusi juttu.

Tänään lehdistötilaisuudessa ilmassa olikin aistittavissa hienoista jännitystä. Tuomola ja Porkka ovat valmistautuneet mieluisana yllätyksenä tulleeseen juontopestiinsä pitkään, viime hetken hiomisia tehtiin vielä eilisiltana. Kaksikon meno onkin heidän sanojensa mukaan äitynyt välillä hysteeriseksi, kun nälkä ja väsymys ovat tehneet tepposiaan.

-Yritin tehdä Karitasta koomikkoa, mutta en onnistunut, Porkka naureskelee. Porkan vastuulla on ollut myös juontojen suunnitteleminen ja kirjoittaminen, joten repliikkien tyyli ja lopullinen ilme on hänen käsialaansa. Juontaja-imitaattori on valmistellut pestiään läpi talven katsomalla vanhoja tangonauhoja ja listoja ja rakentanut juontonsa niiden pohjalle.

-Tangomarkkinoiden finaalin juontaminen ei ole mikään pikkujuttu, vaan tämä vaatii todella paljon, hän sanoo. Porkka on ollut mukana tangomarkkinoiden juontopuuhissa Raision semifinaaleista asti, joten hän on ehtinyt tutustua kilpailijoihin jo jonkin aikaa. Hänen mielestään tangolaulukilpailun tuomareilla ei todellakaan ole edessään helppo tehtävä.

-Mieskilpailijat ovat kaikki erilaisia laulajia, erilaisia tulkitsijoita. Tuomariston täytyy päättää, etsivätkö he esiintyjää vai laulajaa. Naiskilpailijoiden joukosta puolestaan näkyy kokemuksen tuoma varmuus sekä uusi, tuore raikkaus, Porkka kommentoi tämänvuotisia kruununtavoittelijoita.

Juontajat pukeutuvat juhlavasti


Juontaja-malli Karita Tuomola ei tähän päivään mennessä ollut tavannut tangolaulukilpailijoita vielä kertaakaan. Hän sanoi tangomarkkinoiden päätapahtuman juontamisen olevan haastava tehtävä ja olevansa toimesta kiitollinen.

-Yritän selvitä tehtävästäni kunnialla.

Tuomola on hankkinut tilaisuutta varten Pariisista saakka kaksi juhlapukua, toisen täksiillaksi ja toisen huomisen finaaliin ylle laitettavaksi. Tämän lisäksi hän on valinnut stylistinsä avustamana kengät sekä aidot timanttikorut.

-Juontajan asua kommentoidaan yllättävän paljon, minulle tuli vähän kiire pukujeni kanssa, hän sanoo.

Myös Porkka on hankkinut tilaisuutta varten tavallista hienomman puvun ylleen, finaalin mies juontaa smokissa. Juontajakaksikko tunnustaa olevansa tangotaidottomia.

-Kyllä minä perässä tulen, jos on hyvä viejä, Tuomola kertoo hymysuin.

-Niin minäkin, yhtyy Porkka tämän sanoihin ja molemmat purskahtavat nauruun.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.